Home » News » Zwitserse Nationale Bank vermindert eigendom van CF Industries Holdings met 10,4% in Q4 2019

Zwitserse Nationale Bank vermindert eigendom van CF Industries Holdings met 10,4% in Q4 2019

News Team

In een recente aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Zwitserse Nationale Bank bekendgemaakt dat zij haar positie in CF Industries Holdings, Inc. (NYSE: CF) in het vierde kwartaal van vorig jaar met 10,4% heeft verlaagd. Volgens de aanvraag bezat het fonds 809.900 aandelen van CF Industries na de verkoop van 94.166 aandelen in het vierde kwartaal van 2019. Het eigendom van de Zwitserse Nationale Bank van CF Industries bedraagt ongeveer 0,41%, of ongeveer $ 69 miljoen op basis van de marktwaarde, vanaf de meest recente SEC rapportage.

CF Industries is een wereldleider in de productie en distributie van stikstofkunstmest. Het bedrijf bezit en exploiteert stikstoffabrieken die landbouw- en industriële producten distribueren via zijn gesegmenteerde structuur bestaande uit ammoniak, granulair ureum, UAN, AN en andere producten. Het meest recente winstrapport van het bedrijf van 1 mei rapporteerde indrukwekkende winstresultaten die de schattingen van analisten met $ 0,22 per aandeel overtroffen voor een netto winst per aandeel van $ 2,85 in het eerste kwartaal van 2020.

Het bedrijf handhaafde ook sterke financiële indicatoren met een bovengemiddeld rendement op eigen vermogen van maar liefst 42,23%, wat wijst op hoge winsten uit het gebruik van aandeelhouderskapitaal; potentieel aantonen voor toekomstige groeimogelijkheden binnen dit veld.

Ondanks dat de omzet met bijna 30% is gedaald in vergelijking met het vorige kwartaal van vorig jaar, verwachten analisten positieve resultaten voor dit fiscale jaar en verwachten ze een winst per aandeel van ongeveer $ 8,98.

Het afnemende eigendom van de Zwitserse Nationale Bank betekent niet noodzakelijkerwijs iets negatiefs over de vooruitzichten van het bedrijf, maar weerspiegelt eerder het voortdurende streven van de bank om gediversifieerde portefeuilles over sectoren en industrieën te behouden met opkomende trends die sterker lijken dan ooit tevoren. Samen door deze onzekere tijden navigeren.

Terwijl beleggers vooruitkijken naar toekomstige kwartalen na het herstel van het covid-tijdperk, wijzen de groeiramingen op tekenen van verbeteringen in de richting van duurzame outputniveaus die potentieel voor nog grotere opbrengsten bieden, zowel voor bestaande als potentiële investeerders in deze en vergelijkbare sectoren. Best practices voor de toekomst aanbevolen voor elke belegger is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond CF Industries of andere bedrijven met belangen in vergelijkbare groeisectoren.

CF Industries: een overzicht van hedgefondsactiviteiten

Het aandeel van CF Industries Holdings, Inc. opende dinsdag op $ 67,58 en heeft de afgelopen tijd behoorlijk wat belangstelling gekregen van hedgefondsen en institutionele beleggers. Verschillende andere hedgefondsen en institutionele beleggers hebben hun belang in het bedrijf vergroot of verkleind. Pacer Advisors Inc. verhoogde bijvoorbeeld zijn belang met 83,1% in het vierde kwartaal om 1.971.287 aandelen te bezitten ter waarde van $ 167.954.000 na het verwerven van nog eens 894.857 aandelen; Renaissance Technologies LLC deed hetzelfde in Q3 door zijn belang met 48,5% te verhogen om 1.716.450 aandelen te bezitten ter waarde van $ 165.208.000 na het verwerven van nog eens 560.800 aandelen; Price T Rowe Associates Inc. MD verhoogde zijn belang met 4,80% in Q3 om 11.789.927 aandelen te bezitten ter waarde van $ 1.134.783.000 na het verwerven van nog eens 544263 aandelen; Jacobs Levy Equity Management Inc. verhoogde in hetzelfde kwartaal zijn belang met 316,30% en bezat nu 482822 aandelen ter waarde van $ 46,472000 na het verwerven van nog eens 366839 aandelen en ten slotte verhoogde Clean Energy Transition LLP ook zijn belang voor CF Industries, maar tijdens het eerste kwartaal verhoogde het zijn belang waarde bijna drie keer zo hoog.

CF Industries Holdings is een toonaangevende wereldwijde producent en distributeur van stikstofkunstmest met activiteiten gesegmenteerd in Ammonia Granular Urea UAN AN ad Other waarmee het via zijn distributiesysteem zowel agrarische als industriële klanten bedient.

Onlangs gedeclareerde driemaandelijkse dividenden zorgden ervoor dat aandeelhouders op woensdag 31 mei werden uitbetaald, met records die betalingen van $ 0,40 per aandeel lieten zien voor die geregistreerd op 15 mei alleen al voor deze dividenduitwisselingsperiode.

Verschillende onderzoeksbureaus hebben in de loop van de tijd ook meegewogen in de CF-rating, waarbij Citigroup hun richtprijs voor de aankoop verlaagde van $ 126,00 naar $ 100,00 (buy-rating). alternatief met een koersdoel van $ 95,00 en Goldman Sacks Group stelde die van hen vast op $ 110,00 hoewel de aanvankelijke prognose ook was vastgesteld op $ 126,00; zowel credit Suisse Group als BMO Capital Markets gaven geschatte prognoses van interne prijsrichtwaarden voor CF Industries die in het meest recente kwartaal zouden dalen, terwijl een onderzoeksanalist zijn huidige voorraad bestempelde als verkooprating gezien de slechtere recente prestatiegegevens.

Met een marktkapitalisatie van momenteel gewaardeerd op $ 13,17 miljard en een bètawaarde van 1,01, heeft CF Industries Holdings voortdurend te maken gehad met veranderende markten, voortkomend uit de rug van meeslepende prestaties, marktinzinkingen en op de industrie gebaseerde onzekerheden die beide in twijfel trekken analisten voor groei en langetermijninvesteringen zijn van mening dat beleggers actief op de hoogte moeten blijven van CF Industries-nieuwsupdates voordat ze transacties aangaan met het blue chip-bedrijf dat door Bloomberg.com is beoordeeld onder consensusclassificatie als Matig kopen/Lange termijn positief onder toevallige handelaren op de site .

Source: https://buystocks.co.uk/news/swiss-national-bank-reduces-cf-industries-holdings-ownership-by-10-4-during-q4-2019/