Home » News » Nordea Investment Management AB vergroot belang in Pinterest, Inc. (NYSE:PINS)

Nordea Investment Management AB vergroot belang in Pinterest, Inc. (NYSE:PINS)

News Team

Nordea Investment Management AB vergroot belang in Pinterest, Inc. (NYSE: PINS)

De in San Francisco gevestigde website voor het delen van foto’s, Pinterest, Inc. (NYSE: PINS) heeft een toename van de belangstelling van investeerders gezien toen Nordea Investment Management AB aankondigde dat het zijn belang in het bedrijf in het vierde kwartaal met 1,5% had verhoogd. Rapporten bevestigen dat Nordea Investment Management AB nog eens 6.267 aandelen heeft gekocht, waardoor hun totale eigendom van Pinterest op 415.648 aandelen komt. Volgens officiële deponeringen bij de Securities & Exchange Commission bezit Nordea nu 0,06% van de uitstaande aandelen van Pinterest ter waarde van ongeveer $ 9.826.000.

Pinterest rapporteerde een winst per aandeel van $ 0,29 voor het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2020, wat de schattingen van analisten met $ 0,01 overtrof en een positieve invloed had op het beleggerssentiment ten opzichte van de aandelen van het bedrijf. Ze boekten echter een negatieve nettomarge van 10,58% en een negatief rendement op eigen vermogen van 4,83%. Uit het rapport bleek dat de omzet van Pinterest voor het kwartaal $ 877,21 miljoen bedroeg, een bescheiden stijging ten opzichte van de kwartaalcijfers van vorig jaar.

De website heeft wereldwijd meer dan 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers die het platform gebruiken om gepersonaliseerde beeldcollecties te maken op basis van hun ervaringen en interesses, zoals hobby’s of evenementen.

Pinterest-oprichters Benjamin Silbermann, Paul C Sciarra en Evan Sharp hebben dit platform geconceptualiseerd als een manier voor mensen om creatieve ideeën te verkennen door visuele inhoud te delen, terwijl ze zichzelf profileren als unieke bijdragers die nieuwe trends pionieren.

Met deze nieuwste ontwikkeling met betrekking tot de investering van Nordea in Pinterest, is het duidelijk dat investeerders het groeipotentieel erkennen dat inherent is aan sociale mediaplatforms zoals Pinterest, die samenwerking en zelfexpressie tussen individuen wereldwijd mogelijk maken.

Pinterest Inc. is dinsdag geopend met een aandelenkoers van $ 21,59. Het bedrijf heeft een tumultueus jaar achter de rug, met een waarde die varieert van een laagste punt in 1 jaar van $ 16,14 tot een hoogtepunt van $ 29,27. De marktkapitalisatie van Pinterest bedraagt momenteel $ 14,76 miljard, en het exploiteert een website voor het delen van foto’s in prikbordstijl waarmee gebruikers op thema’s gebaseerde beeldcollecties kunnen maken en beheren, inclusief evenementen, interesses en hobby’s.

Een aantal hedgefondsen en institutionele beleggers hebben recent wijzigingen aangebracht in hun posities in PINS, waaronder Great West Life Assurance Co. Can, Balentine LLC, KBC Group NV, Apollon Wealth Management LLC en State of New Jersey Common Pension Fund D. Deze entiteiten bezitten nu ongeveer 71,95% van de aandelen van het bedrijf.

Aandelenanalisten hebben gemengde rapporten uitgebracht over de aandelen van Pinterest; KeyCorp verhoogde hun richtprijs van $ 28 naar $ 32 en beoordeelde het aandeel als “overgewicht”, terwijl Piper Sandler zijn prijsprognose in april verlaagde van $ 32 naar $ 31.

In ander nieuws met betrekking tot Pinterest heeft directeur Jeffrey D. Jordan onlangs alleen al in mei 2021 5.000 aandelen van het bedrijf verkocht voor een gemiddelde prijs van $ 23,04 per aandeel. In totaal hebben insiders de afgelopen 90 dagen 139.463 aandelen verkocht ter waarde van ongeveer $ 3,84 miljoen.

Ondanks enkele waardeschommelingen en acties van investeerders met betrekking tot zijn aandelen, zet Pinterest zijn activiteiten voort onder oprichters Benjamin Silbermann, Paul C Sciarra, Evan Sharp en het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het bedrijf heeft zich binnen de branche gevestigd via sociale media, waardoor het wereldwijd bekend is bij veel mensen.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/nordea-investment-management-ab-increases-stake-in-pinterest-inc-nysepins/