Home » News » British American Tobacco onthult grote opschudding in het management

British American Tobacco onthult grote opschudding in het management

News Team

British American Tobacco maakte maandag belangrijke wijzigingen in de raad van bestuur bekend, na de benoeming van Tadeu Marroco als CEO op 15 mei.

De FTSE 100-tabaksgigant zei dat Johan Vandermeulen vanaf 1 juli de nieuw gecreëerde rol van chief operating officer op zich zou nemen, rechtstreeks rapporterend aan de CEO.

De verantwoordelijkheden van Vandermeulen omvatten onder meer het toezicht houden op de bedrijfsprestaties, operationele uitmuntendheid en het verzekeren van de levering van duurzame resultaten op korte termijn.

Rapporterend aan Vandermeulen zou David Waterfield zijn, die met ingang van 1 juli werd gepromoveerd tot de raad van bestuur als president en CEO van Reynolds American.

Bovendien zouden Fred Monteiro en Michael Dijanosic dienen als directeuren voor respectievelijk Amerika en Europa, en Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika.

Ondertussen zou Zafar Khan de functie van operationeel directeur op zich nemen en zou Javed Iqbal aanblijven als directeur digitaal en informatie, terwijl hij ook zou dienen als interim financieel directeur.

Kingsley Wheaton zou ondertussen de nieuw gecreëerde rol van chief strategy and growth officer op zich nemen en rapporteren aan de CEO, met ingang van 1 september.

Wheaton zou verantwoordelijk zijn voor het leiden van strategische ontwikkeling, het waarborgen van een consumentgerichte benadering van alle merken, het stimuleren van duurzame groei op de lange termijn en het leiden van BAT’s initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

Luciano Comin zou vanaf 1 juli het team van Wheaton komen versterken als marketingdirecteur voor brandbare stoffen en nieuwe categorieën.

Comin zou verantwoordelijk zijn voor het integreren van inzichten, innovatie, merkopbouw, consumentenervaring en omzetgroeibeheer binnen de portefeuilles voor brandstoffen en nieuwe categorieën.

Bovendien zou Paul McCrory met ingang van 1 september worden gepromoveerd tot de raad van bestuur als directeur corporate en regelgevende zaken.

McCrory zou de regelgevende strategie vormgeven en een speerpunt zijn van inspanningen op het gebied van regelgevende betrokkenheid om de toegang van BAT tot markten en categorieën veilig te stellen.

James Barrett zou ook toetreden tot de raad van bestuur als directeur bedrijfsontwikkeling, met de nadruk op strategieontwikkeling, fusies en overnames, de welzijns- en stimuleringsportefeuille, en ‘Btomorrow Ventures’, de venturing-eenheid van BAT.

James Murphy, directeur onderzoek en wetenschap, en Jerome Abelman, directeur juridische zaken en algemeen adviseur, zouden hun huidige functies behouden en rechtstreeks rapporteren aan de CEO.

Om een soepele overgang mogelijk te maken, zouden Guy Meldrum, de huidige president en CEO van Reynolds American, en Paul Lageweg, directeur van nieuwe categorieën, op 30 juni hun functies en de raad van bestuur neerleggen.

Hae In Kim, momenteel lid van de raad van bestuur, zal ook op 30 juni aftreden om de rol van strategisch talentdirecteur op zich te nemen, rapporterend aan de CEO.

In die hoedanigheid zou Kim toezicht houden op de uitvoering van belangrijke projecten die verband houden met de talentagenda van BAT, in nauwe samenwerking met het bestuur en de raad van bestuur.

De rollen van chief transformation officer, chief growth officer, director of new category en director of combustibles zouden worden verwijderd uit de raad van bestuur, aangezien hun verantwoordelijkheden zouden worden opgenomen in de nieuwe organisatiestructuur.

BAT zei dat het momenteel een alomvattend proces onderging om opvolgers te identificeren en te benoemen voor de rollen van financieel directeur en directeur van talent, cultuur en inclusie, die beide rechtstreeks aan de CEO zouden rapporteren.

“Deze opgefriste bestuursstructuur is van cruciaal belang voor mijn inzet om een vooruitstrevende en flexibele organisatie op te bouwen met een samenwerkings- en inclusieve cultuur, die gelijktijdige prestaties en transformatie mogelijk maakt”, aldus Tadeu Marroco.

“Daarom ben ik verheugd om David, Paul en James te verwelkomen in de raad van bestuur.

“Ik wil Guy bedanken voor zijn belangrijke bijdrage in vele markten en regio’s in de afgelopen twee decennia, en Paul voor zijn rol bij het helpen creëren van een nieuwe categorie business die de transformatie van BAT blijft stimuleren.

“Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Hae In als strategisch talentdirecteur.”

Om 0816 BST daalden de aandelen in British American Tobacco met 0,27% tot 2.573,5p.

Source: https://buystocks.co.uk/news/british-american-tobacco-reveals-big-management-shake-up/