Home » News » Aandelen hoger in middaghandel; Apple bereikt recordhoogte.

Aandelen hoger in middaghandel; Apple bereikt recordhoogte.

News Team

De aandelenkoersen gingen maandag hoger als aftrap voor een drukke week vol bedrijfswinstrapporten en Fed-sprekers, terwijl beleggers de impact van de moordaanslag op voormalig president Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen evalueerden.

De Dow Jones Industrial Average steeg in de middaghandel ongeveer 0,5%, terwijl de S&P 500 en Nasdaq Composite 0,3% stegen. Alle drie de indices waren lager dan eerdere hoogtepunten.

Vrijdag wonnen de belangrijkste indices terrein, waardoor ze deze week in een licht positief gebied terechtkwamen, met een Dow Jones boven de 40.000 punten. Vandaag werd de blue chip-index opgetild door aandelen als Caterpillar (CAT), JPMorgan Chase (JPM) en Chevron (CVX).

De recente rally op de aandelenmarkt is aangewakkerd door de prestaties van technologieaandelen en men hoopt dat de Federal Reserve de invloedrijke Fed Funds-rente al in september zal verlagen.

Verschillende grote technologieaandelen wonnen maandag terrein, waaronder Tesla (TSLA), Apple (AAPL) en Google-moederbedrijf Alphabet (GOOG).

De aandelen van Super Micro Computer (SMCI) werden rood, waardoor ochtendwinsten werden teruggegeven, aangewakkerd door het nieuws dat het bedrijf zou toetreden tot de Nasdaq-100-index. Trump Media (DJT) maakte een sprong en steeg met zo’n 30% tijdens de eerste handelssessie sinds de schietpartij zaterdag in Pennsylvania.

Bitcoin steeg boven de $63.000, wat een impuls gaf aan Coinbase (COIN), MicroStrategy (MSTR) en andere cryptocurrency-gerelateerde aandelen.

Voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, sprak maandag op een evenement in New York en herhaalde eerdere opmerkingen dat recente gegevens vooruitgang hebben laten zien in de strijd tegen de inflatie en dat de jaarlijkse inflatie niet hoeft te dalen tot de doelstelling van de Fed van 2% voordat de inflatie begint. De centrale bank begint haar referentierente te verlagen.

De rente op tienjarige staatsobligaties, die de afgelopen weken is gedaald doordat de verwachtingen voor een renteverlaging zijn toegenomen, steeg licht naar 4,23%. De futures op ruwe olie noteerden lager, terwijl goud steeg.

Apple bereikt een nieuw hoogtepunt te midden van door AI aangedreven optimisme

De aandelen van Apple (AAPL) bereikten maandag een recordhoogte in de intraday-handel, nadat de technologiegigant prijsdoelverhogingen ontving van analisten die de sterke positie van het bedrijf voor de toekomst van het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op smartphones aanhaalden.

Analisten van Loop Capital hebben de aandelen van Apple opgewaardeerd van ‘houden’ naar ‘kopen’, terwijl ze hun koersdoel verhoogden van $170 eerder naar $300.

Loop-analisten maakten maandag een vergelijking met hoe de eerste iPods Apple tot de dominante kracht in muziek en digitale inhoud maakten en hoe de eerste iPhones samenvielen met de opkomst van sociale media. Vergelijkbaar met deze vooruitgang schreven de analisten dat Apple’s nieuwe AI -aangedreven iPhones en iPads van Apple het generatieve AI-basiskamp voor gebruikers zouden kunnen maken naarmate de generatieve AI-diensten van de apparaten krachtiger worden.

De opkomst van digitale inhoud en sociale media waren ‘materiële aandelenkatalysatoren’ die ervoor zorgden dat de aandelen van Apple in de loop van de tijd aanzienlijk toenamen, en Loop-analisten zeiden dat generatieve AI een soortgelijke drijvende kracht zou kunnen zijn.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-higher-in-afternoon-trading-apple-hits-all-time-high/