Home » News » Aandelen staan klaar om een sterk kwartaal rustig af te sluiten.

Aandelen staan klaar om een sterk kwartaal rustig af te sluiten.

News Team

Amerikaanse aandelen bleven donderdag rond de ongewijzigde grens, waarbij de S&P 500 op het punt stond zijn beste prestatie in het eerste kwartaal sinds 2019 te noteren, terwijl beleggers de laatste reeks economische gegevens verwerkten terwijl ze uitkeken naar de volgende inflatiemeting.

Elk van de drie belangrijkste Amerikaanse indexen was klaar voor solide kwartaalwinsten, aangevoerd door een stijging van meer dan 10% voor de S&P 500, geholpen door optimisme over aan kunstmatige intelligentie (AI) gerelateerde aandelen en de verwachting dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente zal gaan verlagen. tarieven dit jaar.

De blue-chip Dow Jones was minder dan 1% verwijderd van het voor het eerst doorbreken van het niveau van 40.000.

Gegevens van donderdag lieten zien dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal sneller groeide dan eerder werd verwacht, deels als gevolg van sterke consumentenbestedingen, terwijl uit een afzonderlijk rapport bleek dat aanvankelijke werkloosheidsaanvragen erop wezen dat de arbeidsmarkt op een solide basis blijft staan.

Terwijl de Amerikaanse aandelenmarkten gesloten zullen zijn vanwege Goede Vrijdag, zal de nadruk liggen op de publicatie van de Personal Consumption Expenditures Price Index (PCE), de favoriete inflatiemeter van de Fed, voor aanwijzingen over de timing en de omvang van de renteverlagingen dit jaar. de centrale bank.

“Zonder een groeikrimp zal het voor de Fed moeilijk zijn om dit jaar haar doelstelling van 2% te halen, dus de volatiliteit rond die herprijzing zal waarschijnlijk hoger uitvallen”, zegt Dylan Kremer, chief investment officer bij Certuity in Miami.

“Maar zolang de economische activiteit robuust blijft en de arbeidsmarkten robuust blijven, zal de Amerikaanse consument actief blijven en de vraag blijven stimuleren, wat de prijzen zou moeten blijven ondersteunen.”

De Dow Jones Industrial Average steeg met 21,66 punten, of 0,06%, naar 39.781,74, de S&P 500 won 4,51 punten, of 0,09%, naar 5.253,00 en de Nasdaq Composite verloor 22,14 punten, of 0,13%, naar 16.377,29.

Fed-gouverneur Christopher Waller zei van de ene op de andere dag dat de recente teleurstellende inflatiegegevens de argumenten voor de centrale bank bevestigen om te wachten met het verlagen van haar kortetermijnrentedoel, maar sluit een renteverlaging later dit jaar niet uit.

Volgens de FedWatch Tool van CME schatten de markten een kans van ongeveer 64% in dat de Fed de rente in juni met minstens 25 basispunten (bps) zal verlagen.

Hoewel de communicatiediensten en technologie dit kwartaal de best presterende van de elf grote sectoren zijn, ligt alleen de vastgoedsector op koers om een daling te noteren.

De aandelen van Walgreens Boots stegen met 3,64% na de kwartaalresultaten waarin het een bijzondere waardevermindering boekte op zijn investering in kliniekexploitant VillageMD.

Home Depot daalde met 0,57% nadat de woningverbeteringsretailer zei dat het bouwmaterialenleverancier SRS Distribution zou kopen in een deal van $ 18,25 miljard tijdens zijn grootste overname.

Estee Lauder steeg met 6,52% nadat BofA Global Research de rating van de cosmeticagigant had verhoogd van ‘neutraal’ naar ‘kopen’.

Opkomende emissies overtroffen de dalende emissies met een verhouding van 1,99 tegen 1 op de NYSE en met een verhouding van 1,5 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P 500 noteerde 84 nieuwe hoogtepunten in 52 weken en geen nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 250 nieuwe hoogtepunten en 45 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/equities-poised-to-wrap-up-strong-quarter-on-quiet-note/