Home » News » Aandelen uit Toronto klaar voor wekelijkse winst op het gebied van technologie en energie

Aandelen uit Toronto klaar voor wekelijkse winst op het gebied van technologie en energie

News Team

De belangrijkste aandelenindex van Canada was vrijdag weinig veranderd, waarbij winsten op technologieaandelen werden gecompenseerd door verliezen op nutsbedrijven, terwijl beleggers uitkeken naar de bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve volgende week voor aanwijzingen over het rentetraject.

Om 10:15 uur Nederlandse tijd (15:15 GMT) steeg de samengestelde S&P/TSX-index van de Toronto Stock Exchange met 4,99 punten, of 0,02%, naar 21.106,53. De referentie-index ligt op koers om wekelijkse winsten te boeken.

De energiesector klom 0,1% en zou in de eerste week van winst sinds 5 januari beter presteren dan sectorgenoten, ondanks een daling van de olieprijzen op vrijdag. Als de winsten aanhouden, zouden de energieaandelen hun beste week sinds midden oktober hebben.

Technologieaandelen voerden de winsten van de sectoren aan, stegen met 0,6% en stonden op het punt hun opwaartse trend naar een derde week te verlengen.

“De Canadese markt ziet er vandaag positief uit ondanks de dalende olieprijzen. Dit komt omdat meer cyclische sectoren zoals de mijnbouw deze week profiteren van de versoepelende financiële omstandigheden in China”, aldus Denis Taillefer, senior portefeuillemanager bij Caldwell Investment Management.

De materiaalsector, die mijnbouwers van edele metalen en basismetalen en kunstmestbedrijven omvat, was die dag vlak. De index was vastgesteld op een stijging van meer dan 1% voor de week.

De Canadese aandelen begonnen het jaar lauw vanwege de onzekerheid rond de timing van de renteverlagingen door de grote centrale banken. De Bank of Canada troostte beleggers in haar recente beleidsherziening echter met aanwijzingen dat de bestuursraad nu aan het discussiëren is over het moment waarop met monetaire versoepeling moet worden begonnen.

TSX bereikte donderdag het hoogste slotniveau sinds mei 2022, gestimuleerd door energieaandelen en een positief sentiment na de sterke economische groei in de VS.

Beleggers keken nu uit naar de bijeenkomst van het Federal Open Market Committee van volgende week voor meer aanwijzingen over het rentetraject na de inflatie in december in de VS, die wijst op een aanhoudende matiging van de prijsdruk.

“Gecombineerd met de krappe arbeidsmarkt en de veel sterkere bbp-cijfers deze week, denken wij niet dat er enige rechtvaardiging is voor een renteverlaging door de Fed in maart”, voegde Taillefer eraan toe.

Source: https://buystocks.co.uk/news/toronto-stocks-set-for-weekly-gain-on-tech-energy-boost/