Home » News » Aandelenfutures en dollar stabiel nadat de FBI aankondigde een nieuwe moordpoging op Trump te onderzoeken.

Aandelenfutures en dollar stabiel nadat de FBI aankondigde een nieuwe moordpoging op Trump te onderzoeken.

16 September 2024 Door News Team

Amerikaanse aandelenfutures en de dollar veranderden zondag nauwelijks nadat Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump veilig was na wat volgens de FBI een moordpoging leek te zijn buiten Trumps golfbaan in West Palm Beach, Florida.

Agenten van de Secret Service hebben een schutter in de struiken bij de perceelgrens van de golfbaan beschoten en minstens vier keer geschoten, zo lieten agenten tijdens een persconferentie in de middag weten.

S&P 500 e-minis daalden met 0,04%. De Dollar Index, die de sterkte van de Amerikaanse munteenheid meet ten opzichte van zes belangrijke peers, daalde met 0,03% tot 101,07.

Bitcoin daalde 0,7% op de dag zelf naar $59.445. Trump positioneert zichzelf als een pro-cryptovaluta kandidaat.

Hoewel de markt nauwelijks op het nieuws reageerde, zeiden analisten dat het incident tot volatiliteit kon leiden.

“De wisselkoersen kunnen de komende uren in beroering raken als er nieuws komt over een tweede moordpoging, terwijl het handelsvolume laag is”, aldus Karl Schamotta, hoofdmarktstrateeg bij betalingsbedrijf Corpay in Toronto.

Activa- en sectoren die profiteren van een tweede ambtstermijn van Trump kregen eerder dit jaar een impuls nadat Trump op 13 juli een moordpoging in Pennsylvania overleefde.

De zogenaamde ‘Trump-ruil’ kwam vorige week echter onder druk te staan nadat een nauwlettend gevolgd debat tussen Trump en vicepresident Kamala Harris de gokmarkten deed vermoeden dat de kans op een overwinning van Harris in november groter was.

“Misschien dat sommigen weer meedoen aan de ‘Trump Trade’ als Trump hierdoor een boost krijgt in de peilingen, zoals we zagen na de eerdere moordpoging – wat zowel aandelen als de dollar een boost geeft”, aldus Michael Brown, senior research strateeg bij online broker Pepperstone in Londen.

“Maar aangezien de FOMC woensdag op de loer ligt, zal het vertrouwen onder marktdeelnemers waarschijnlijk ontbreken totdat we van Powell & Co. horen”, aldus hij.

De gokmarkten reageerden zondag nauwelijks op het incident. De odds van Harris op de PredictIt-markt voor de presidentsverkiezingen van 2024 lagen op 56 cent, terwijl de odds van Trump op 47 cent lagen.

De Federal Reserve staat in de schijnwerpers nu er onzekerheid heerst over de mate waarin de Amerikaanse centrale bank de rente in september zal verlagen. De vergadering over het monetaire beleid van 2017-2018 en het tempo waarin de bank de leenkosten in de komende maanden zal verlagen.

“De dollar zou nog kunnen stijgen als gevolg van een bescheiden herstel van de ‘Trump-handel’, maar het effect zal naar verwachting relatief bescheiden van omvang zijn”, aldus Schamotta van Corpay.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-futures-dollar-steady-after-fbi-says-it-is-investigating-another-assassination-attempt-on-trump/