Home » News » Aandelenfutures zijn maandagochtend vlak nadat S&P 500 en Dow wekelijkse verliezen boeken: live updates

Aandelenfutures zijn maandagochtend vlak nadat S&P 500 en Dow wekelijkse verliezen boeken: live updates

15 May 2023 Door News Team

Amerikaanse aandelenfutures waren maandagochtend vroeg vlak na opeenvolgende wekelijkse verliezen voor de Dow Jones Industrial Average en S&P 500.

Dow-futures wonnen 7 punten en maakten eerdere verliezen ongedaan. S&P 500-futures waren ook iets hoger, terwijl Nasdaq 100-futures vlak waren.

De S&P 500 en Dow verloren vorige week respectievelijk 0,3% en 1,1%. De Nasdaq Composite steeg ondertussen 0,4%. De bredere marktindex daalde doordat het slechte sentiment rond de Amerikaanse economie drukte op het beleggerssentiment.

“De zwakke delen van de markt blijven zwak en kunnen niet herstellen, terwijl de sterke delen van de markt uitgebreid en kwetsbaar zijn”, zei Jonathan Krinsky van BTIG in een notitie van vrijdag.

Wall Street nam vrijdag een voorlopige lezing van de Universiteit van Michigan vorige week op, waaruit bleek dat het consumentenvertrouwen daalde tot een dieptepunt in zes maanden. Ook stonden de onderhandelingen over het schuldplafond centraal, nu de VS de zogenaamde “X-datum” nadert, of wanneer de regering mogelijk in gebreke blijft zonder een verhoging van de schuldlimiet om haar rekeningen te betalen. CNBC meldde dat een ontmoeting tussen president Joe Biden en congresleiders over dit onderwerp is verplaatst naar deze week.

Maandag kijken investeerders uit naar de gegevens van mei voor de Empire State Index, die zal laten zien hoe fabrikanten in de staat New York over de economie denken. Door Dow Jones ondervraagde economen verwachten een stand van 1,0, wat lager zou zijn dan het niveau van 10,8 in eerdere gegevens.

Traders anticiperen ook op de industriële productie en detailhandelsverkopen in China.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-futures-are-flat-monday-morning-after-sp-500-and-dow-post-weekly-losses-live-updates/