Home » News » Aandelenkoersen bewegen zich op de tenen richting Amerikaanse productie- en werkgelegenheidscijfers.

Aandelenkoersen bewegen zich op de tenen richting Amerikaanse productie- en werkgelegenheidscijfers.

3 September 2024 Door News Team

De obligatierentes stegen dinsdag, terwijl valutamarkten en de Aziatische aandelenmarkten stabiliseerden, terwijl beleggers wachtten op een stortvloed aan cijfers om te bepalen hoe ver de VS de rentetarieven kan verlagen.

De rendementen op tienjarige staatsobligaties stegen licht tot 3,919% en de rendementen op tweejarige staatsobligaties stegen met een basispunt tot 3,935%, omdat de handel in Azië werd hervat na een Amerikaanse feestdag vannacht.

Opbeurende uitgavencijfers op vrijdag zorgden ervoor dat de markten de kans op een versoepeling van de Federal Reserve met een half punt verminderden. De Amerikaanse ISM-enquête over de productie die later op de dag wordt verwacht en met name de banengegevens die vrijdag worden verwacht, zijn cruciaal voor de beslissing van de Fed.

MSCI’s breedste index van Azië-Pacific aandelen buiten Japan tikte 0,1% lager aan. De Japanse Nikkei steeg 0,7% en S&P 500 futures waren vlak. De dollar is gestabiliseerd samen met de Amerikaanse rendementen nu de focus zich richt op vrijdag.

“Het komt neer op de cijfers van vrijdag”, aldus Raisah Rasid, wereldwijd marktstrateeg bij JP Morgan Asset Management in Singapore. Beleidsmakers verwachten dat een afkoelende arbeidsmarkt de weg vrijmaakt voor renteverlagingen.

“Wij zien geen stress of aanwijzingen die een renteverlaging met 50 basispunten noodzakelijk zouden maken. De vraag is hoe lang de stijging van risicovolle activa zal aanhouden.”

Economen voorspellen dat de ISM-index in augustus weliswaar zal verbeteren, maar nog steeds op krimpend terrein zal blijven, namelijk op 47,5.

“Ik weet niet zeker of de dollar een zwakkere lezing al te goed zal ontvangen,” zei Pepperstone-analist Chris Weston. “Een getal dichter bij de 50 zou dollarshorts waarschijnlijk dwingen om te dekken.”

Analisten verwachten vrijdag een toename van 160.000 banen en een daling van het werkloosheidspercentage tot 4,2%.

De dollar was stevig op 146,85 yen en werd verhandeld voor $1,1063 per euro in de Aziatische sessie. Rally’s in de Australische en Nieuw-Zeelandse dollar hielden even op adem, waarbij de Aussie net onder de $0,68 bleef.

In Hongkong daalden de aandelen van vastgoedbedrijf New World Development naar het laagste punt in twintig jaar, nadat het bedrijf een verlies van 2,6 miljard dollar voor het jaar tot juni had geraamd.

In Australië daalden de aandelen van Woolworths een dag met 3% nadat de supermarktketen aankondigde zijn resterende belang in een keten van slijterijen te verkopen.

Goud bleef rond de $2.494 per ounce hangen, nadat het in augustus een recordhoogte van meer dan $2.500 had bereikt.

De olieprijzen hebben moeite om op gang te komen, omdat zorgen over de vraag in combinatie met de spanningen in het Midden-Oosten een rol spelen. Brent-olie futures daalden met 0,5% tot $ 77,13 per vat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-tiptoe-towards-us-manufacturing-jobs-data/