Home » News » Alibaba boekt winst op rapport Ma en Tsai kopen voor 200 miljoen dollar aan aandelen

Alibaba boekt winst op rapport Ma en Tsai kopen voor 200 miljoen dollar aan aandelen

News Team

Ma en Alibaba-voorzitter Joe Tsai hebben de afgelopen maanden allebei aandelen opgekocht toen de aandelen kelderden, meldde de krant dinsdag, onder verwijzing naar niet-geïdentificeerde mensen die bekend waren met de zaak.

De in de VS verhandelde aandelen van Alibaba (NYSE: BABA) stegen maar liefst 6,6% toen de markt in New York openging, het hoogste niveau sinds afgelopen augustus. Ze zijn de afgelopen twaalf maanden met 43% gedaald, omdat Alibaba, ooit het meest waardevolle bedrijf in China, achterop is geraakt bij Chinese rivalen als Tencent Holdings Ltd. en PDD Holdings Inc.

Ma, de ooit uitgesproken miljardair die uit de publieke belangstelling bleef na de botsing met Peking, ging vorig jaar naar een intern message board om er bij Alibaba op aan te dringen “zijn koers te corrigeren” en prees PDD, dat marktaandeel heeft veroverd met zijn populaire shopping-app Temu. Ma zei dat Alibaba opnieuw succesvol zou kunnen zijn met vastberadenheid en hard werken.

Tsai heeft in het vierde kwartaal voor ongeveer $151 miljoen aan in de VS verhandelde aandelen van Alibaba gekocht via zijn investeringsvehikel van de Blue Pool Management-familie, zo meldde de Times, daarbij verwijzend naar een effectenaanvraag op dinsdag. Ma, die in 2019 zijn rol als uitvoerend voorzitter opgaf, maar nog steeds grootaandeelhouder is, kocht in het kwartaal voor 50 miljoen dollar aan aandelen, zo meldde de Times onder verwijzing naar een persoon met kennis van de zaak.

De aandelenaankopen weerspiegelen de overtuiging van Ma en Tsai dat het bedrijf ondergewaardeerd is nadat de aandelen scherp daalden ten opzichte van de piek van 2020, meldde de New York Times. Alibaba wordt gewaardeerd op ongeveer $175 miljard.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-gains-on-report-ma-tsai-buy-200-million-in-stock/