Home » News » Alibaba stijgt naar hoogste punt in zeven maanden nu ‘Big Short’-investeerder Burry zijn belang vergroot

Alibaba stijgt naar hoogste punt in zeven maanden nu ‘Big Short’-investeerder Burry zijn belang vergroot

News Team

De aandelen van Alibaba Group (HK:9988) (NYSE: BABA) in Hongkong stegen vrijdag naar het hoogste punt in zeven maanden nadat de investeringsmaatschappij van Michael Burry zijn belang in de e-commercegigant en een aantal van zijn Chinese collega’s had verhoogd.

Alibaba steeg met ruim 7% naar HK$85,80, het hoogste niveau sinds oktober 2023. Het aandeel presteerde het best op de Hang Seng-index, die met 0,9% steeg.

Burry’s Scion Asset Management verhoogde zijn belang in Alibaba en JD.com (HK:9618) (NASDAQ: JD), waarbij laatstgenoemde in het eerste kwartaal zijn grootste belang werd, zo bleek eerder deze week uit een notering van 13 F. Scion verhoogde zijn belang in JD met 80%.

Alibaba was de op één na grootste holding van het fonds, waarbij Scion zijn positie in de e-commercegigant met 50.000 aandelen verhoogde naar 125.000 aandelen, ter waarde van ongeveer $9 miljoen.

Burry, die de Amerikaanse huizencrisis van 2008 op beroemde wijze voorspelde en short maakte, heeft het afgelopen jaar zwaar geprijsde Chinese technologieaandelen gekocht, op basis van de verwachting dat de sector zal herstellen als gevolg van een breder post-COVID-herstel van de Chinese economie.

Terwijl Chinese aandelen in 2023 kelderden, lijkt de weddenschap van Burry nu tot nu toe vruchten af te werpen in 2024. Alibaba noteert tot nu toe een stijging van 14% in 2024, terwijl JD.com een stijging van 21% noteert.

De winst kwam zelfs nadat Alibaba teleurgesteld was over de winst over het eerste kwartaal. JD overtrof donderdag echter de verwachtingen met zijn winst over het eerste kwartaal.

Toch heeft de bredere Chinese aandelenmarkt de afgelopen twee maanden een krachtig herstel laten zien, terwijl mondiale beleggers zich langzaam opwarmden voor lokale aandelen, te midden van aanhoudende overheidssteun.

China zag het afgelopen jaar ook een kruistocht op het gebied van regelgeving tegen zijn internetreuzen afbouwen, terwijl Beijing naar alle mogelijkheden keek om de groei te stimuleren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-rallies-to-7-mth-high-as-big-short-investor-burry-increases-stake/