Home » News » Amerikaanse aandelen dalen sterk nu Iran raketaanvallen op Israël uitvoert.

Amerikaanse aandelen dalen sterk nu Iran raketaanvallen op Israël uitvoert.

News Team

Amerikaanse aandelen daalden dinsdag omdat beleggers risicovolle beleggingen mijden vanwege de toenemende angst voor een breder conflict in het Midden-Oosten nadat Iran aanvallen op Israël heeft uitgevoerd.

Om 12:55 uur ET (16:55 GMT) was de Dow Jones Industrial Average met 214 punten of 0,5% gedaald, de S&P 500 noteerde een daling van 1,1%, terwijl de NASDAQ Composite met 1,8% daalde.

Alle drie de belangrijkste gemiddelden op Wall Street stegen zowel in september als in het derde kwartaal. Het was de eerste positieve september voor de S&P 500 sinds 2019.

De S&P 500 is dit jaar met meer dan 20% gestegen. Het is de eerste keer sinds 1997 dat de benchmarkindex in de eerste negen maanden van het jaar met 20% of meer is gestegen.

Iran lanceert aanval op Israël

Iran heeft ballistische raketten afgevuurd op Israël, meldde het Israëlische leger dinsdag. Daarmee escaleert het conflict in het olierijke Midden-Oosten, dat ook de grote regionale machten en de VS dreigt te betrekken.

Iran waarschuwde internationale partijen voor de omvang en timing van de aanval, zo meldde Sky News Arabia.

Dit volgt op de ‘beperkte’ aanvallen van Israëlische troepen op doelen van Hezbollah in het grensgebied van Libanon.

De toenemende angst voor een groter conflict in het Midden-Oosten zorgde voor een bod op defensieaandelen, waarbij Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) en L3Harris Technologies Inc (NYSE: LHX) hoger stegen.

Powell houdt verwachtingen voor grote bezuinigingen in toom

De nieuwe maand was al begonnen met Wall Street dat op de rem stond nadat Fed-voorzitter Jerome Powell de verwachtingen van een nieuwe forse renteverlaging deze maand had getemperd. Hij zei dat het comité “geen haast heeft om de rente snel te verlagen” en dat het proces van verlaging van de fed funds rate “zich met de tijd zal ontvouwen”.

Strategisten van Goldman Sachs zeiden dat zij de opmerkingen van Powell “zien als consistent met onze voorspelling van renteverlagingen van 25 basispunten in november en december.”

“We blijven de keuze tussen 25bp en 50bp in november als een hachelijke zaak beschouwen”, voegden ze toe.

De Fed begon vorige maand met haar beleidswijziging door de rente met 50 basispunten te verlagen. Dit was de eerste verlaging sinds 2020.

Zware economische datalijst

Er zijn meer Amerikaanse economische gegevens om te bestuderen, aangezien investeerders op zoek zijn naar meer aanwijzingen over hoe de Fed dit jaar omgaat met mogelijke renteverlagingen.

Uit het nauwlettend gevolgde Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS)-rapport zal naar verwachting blijken dat er in augustus 7,640 miljoen vacatures beschikbaar waren.

Beleggers zullen deze week ook de septembercijfers van de inkoopmanagersindices voor de industrie en dienstverlening van het Institute for Supply Management nauwlettend in de gaten houden voor verdere signalen over de dynamiek van de Amerikaanse economie.

De week eindigt op vrijdag met de publicatie van het banenrapport voor de niet-agrarische sector van oktober. Economen verwachten dat de Amerikaanse economie 144.000 banen zal hebben gecreëerd.

CVS Health overweegt opties; Boeing overweegt naar verluidt aandelenverkoop.

Op zakelijk vlak daalden de aandelen van CVS Health (NYSE: markt) met 9% nadat Reuters meldde dat het bedrijf naar verluidt opties overweegt, waaronder het opsplitsen van de retail- en verzekeringsafdelingen.

Het persbureau citeerde bronnen die bekend zijn met de zaak en meldde dat CVS Health de afgelopen weken met zijn financiële adviseurs verschillende opties heeft besproken, waaronder een splitsing.

Boeing Co (NYSE: BA) daalde met meer dan 1% nadat Bloomberg meldde dat de vliegtuigbouwer overweegt om voor minimaal $ 10 miljard aan aandelen te verkopen om zijn balans op te krikken.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-fall-sharply-as-iran-launches-missile-strikes-on-israel/