Home » News » Amerikaanse aandelen-futures blijven stabiel, hoger dan de winsten van grote banken.

Amerikaanse aandelen-futures blijven stabiel, hoger dan de winsten van grote banken.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures werden vrijdag binnen krappe marges verhandeld, terwijl beleggers wachtten op winstrapporten van grote Amerikaanse banken om te peilen hoe het Amerikaanse bedrijfsleven het heeft gedaan in de huidige omgeving van hoge rentetarieven.

Vrijdag markeert de officieuze start van het kwartaalcijfersseizoen, met de resultaten van drie grote Amerikaanse banken, JPMorgan Chase & Co, Citigroup en Wells Fargo & Co, die vóór de openingsbel verwacht worden.

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, en bewaarbank State Street zullen later op de dag ook hun kwartaalcijfers bekendmaken.

Voor de komende kwartaalresultaten wordt verwacht dat de winsten op jaarbasis met 5% zullen groeien, volgens LSEG-gegevens.

De Dow Jones en de S&P 500 oogden wekelijks met verliezen toen het sentiment deze week oplaaide na een hoger dan verwachte inflatiewaarde, die traders ertoe aanzette hun enthousiasme rond de renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve terug te schroeven, terwijl de technologiezware Nasdaq aan de gang was. koers voor de eerste wekelijkse winst in drie.

Amerikaanse large-capaandelen leden in de week tot en met woensdag hun grootste wekelijkse uitstroom sinds december 2022, aldus Bank of America.

De Nasdaq en de S&P 500 sloten tijdens de vorige sessie hoger, nadat nieuwe economische gegevens de hoop deden herleven dat de inflatie in een afkoelende trend blijft.

Volgens de CME FedWatch Tool zien geldmarktdeelnemers een kans van meer dan 50% dat de Fed in juli de eerste renteverlaging doorvoert.

De nadruk zou ook liggen op opmerkingen van Kansas City Fed-president Jeffrey Schmid, Atlanta Fed-president Raphael Bostic en hun tegenhanger uit San Francisco Mary Daly later op de dag voor hints over de rentevooruitzichten van de centrale bank.

Op het gebied van de data zal om 10.00 uur Nederlandse tijd een voorlopige lezing verschijnen van de algemene index van het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan voor april.

Om 04.34 uur Nederlandse tijd stegen de Dow e-minis met 67 punten, oftewel 0,17%, de S&P 500 e-minis met 1,75 punten, of 0,03%, en de Nasdaq 100 e-minis met 13,5 punten, of 0,07%.

Van de individuele aandelen daalde datacenterexploitant Applied Digital met 10,7% in de premarket-handel na het rapporteren van een groter dan verwacht kwartaalverlies.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-futures-steady-ahead-of-big-bank-earnings/