Home » News » Amerikaanse AANDELEN-Futures stijgen op Apple-inkomsten juichen toe, rapport over belangrijke banen van de tap

Amerikaanse AANDELEN-Futures stijgen op Apple-inkomsten juichen toe, rapport over belangrijke banen van de tap

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen op vrijdag toen de optimistische resultaten van Apple de veerkracht van de bedrijfswinsten onderstreepten ondanks een vertragende Amerikaanse economie, terwijl beleggers wachtten op een belangrijk maandelijks werkgelegenheidsrapport dat later op de dag zou verschijnen.

Apple Inc won 2,2% in premarket-handel dankzij beter dan verwachte resultaten, geholpen door sterke iPhone-verkopen en opmerkelijke opmars in India en andere nieuwere markten.

De leidinggevenden van het bedrijf merkten ook op dat de brutowinstmarges voor het huidige kwartaal beter zouden zijn dan verwacht vanwege verbeterende problemen in de toeleveringsketen.

Met een handvol grote technologie- en groeibedrijven die beter dan verwachte winsten rapporteren, verwachten analisten dat de winsten voor S&P 500-bedrijven in het eerste kwartaal met 0,9% zullen dalen ten opzichte van een jaar eerder, vergeleken met een verwachte daling van 5,1% in begin april.

“Dankzij hun (Apple en Microsoft) omvangrijke balansen en dalende opbrengsten, blijven grote technologiebedrijven een toevluchtsoord voor aandeleninvesteerders, wat zeker verklaart waarom de S&P 500 relatief veerkrachtig is geweest ten opzichte van de onrust op de banken”, aldus Ipek Ozkardeskaya, senior analist bij Swissquote Bank, zei.

“Wat riskant is, is dat als de wind van richting verandert voor Big Tech, we de winst in de S&P 500 snel zouden kunnen zien afbrokkelen.”

De S&P 500 is dit jaar tot nu toe bijna 6% gestegen, terwijl de S&P 500 Banks-index en de KBW Regional Banking-index respectievelijk 17% en 31% hebben verloren.

Wall Street viel donderdag nadat de stap van PacWest Bancorp om strategische opties te onderzoeken, de bezorgdheid over de gezondheid van regionale banken verdiepte, waardoor aandelen van collega’s en grote banken zoals JPMorgan Chase en Wells Fargo & Co.

Leidinggevenden van Wall Street en bankanalisten riepen regelgevers op om snel meer bescherming te bieden voor bankdeposito’s en andere backstops te overwegen, met het argument dat alleen een interventie de crisis zou kunnen stoppen.

PacWest herstelde zich op vrijdag met een winst van 11,7%, terwijl Western Alliance Bancorp 10,4% herstelde. Western Alliance ontkende donderdag een bericht dat het een mogelijke verkoop aan het onderzoeken was.

Volgens de FedWatch Tool van de CME Group houden Amerikaanse rentefutures rekening met een kans van 50% dat de Federal Reserve de rente verlaagt tegen de vergadering in juli.

Woensdag verhoogde de Fed haar referentierentetarief met 25 basispunten, waarbij voorzitter Jerome Powell opmerkte dat het nog te vroeg was om met zekerheid te zeggen dat de cyclus van renteverhogingen voorbij was, aangezien inflatie de grootste zorg blijft.

Beleggers zullen het non-farm payrolls-rapport voor april nauwlettend in de gaten houden voor meer aanwijzingen over de toestand van de arbeidsmarkt.

Om 05:34 uur ET waren Dow e-mini’s 101 punten of 0,30% gestegen, S&P 500 e-mini’s 19 punten of 0,47% en Nasdaq 100 e-mini’s waren 74 punten of 0,57% gestegen.

Carvana Co, de retailer voor gebruikte auto’s, steeg met 33,6% omdat het verwacht winst te maken in het lopende kwartaal en plannen heeft om de overtollige voorraad gebruikte auto’s verder te verminderen.

DoorDash Inc steeg met 3,7% toen het voedselbezorgbedrijf zijn jaarlijkse kernwinstprognose verhoogde na het verslaan van de kwartaalomzetverwachtingen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-futures-climb-on-apple-earnings-cheer-key-jobs-report-on-tap/