Home » News » Amerikaanse aandelen stijgen nadat PCE-gegevens renteverlaging bevestigen.

Amerikaanse aandelen stijgen nadat PCE-gegevens renteverlaging bevestigen.

News Team

Amerikaanse aandelen stegen vrijdag, nadat een belangrijke inflatiecijfers de weddenschappen op een renteverlaging tijdens de vergadering van de Federal Reserve in september versterkten.

Om 09:32 ET (13:32 GMT) steeg de Dow Jones Industrial Average met 75 punten of 0,2%, de S&P 500 won 26 punten of 0,5% en de NASDAQ Composite klom 135 punten of 0,8%.

Op de laatste handelsdag van augustus is de S&P 500 op weg naar een maandelijkse winst van bijna 1,3%, terwijl de DJIA op weg is om 1,2% toe te voegen. De Nasdaq Composite is de enige verliezer van de drie belangrijkste gemiddelden, met een daling van bijna 0,5% deze maand.

PCE wijst op renteverlaging

De Personal Consumption Expenditure index, de door de Fed geprefereerde inflatiemaatstaf, steeg in juli met 2,5% op jaarbasis, vergeleken met een schatting van 2,6%, volgens economen die door Reuters werden ondervraagd. Op maandbasis steeg het met 0,2%.

De kern-PCE, exclusief de volatiele voedsel- en energiecomponenten, steeg vorige maand met 2,6% op jaarbasis, vergeleken met de verwachte 2,7%.

De cijfers overtroffen de verwachtingen van een lichte stijging van de inflatie in de voorgaande maand.

Markten prijzen nog steeds een renteverlaging in september in, na een reeks duifachtige signalen van Fed-functionarissen. Handelaren prijzen een kans van 68% in voor een verlaging van 25 bps en een kans van 32% voor een verlaging van 50 bps, zo liet CME Fedwatch zien.

Bruto binnenlands product-gegevens die donderdag werden vrijgegeven, lieten zien dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal meer groeide dan aanvankelijk werd geschat. Andere gegevens lieten een iets grotere daling zien in werkloosheidsclaims dan verwacht.

Dell verhoogt jaarlijkse prognoses

In de zakelijke sector stegen de aandelen van Dell (NYSE: DELL) met ruim 3% nadat de techgigant zijn jaarlijkse prognoses naar boven bijstelde.

De aandelen van Ulta Beauty (NASDAQ: ULTA) daalden met 6% nadat het bedrijf zijn jaarlijkse omzet- en winstverwachtingen naar beneden bijstelde. Dit kwam door de afnemende vraag naar duurdere cosmetica en parfums in zijn winkels.

Lululemon Athletica (NASDAQ: LULU) steeg met 3% dankzij een beter dan verwachte winst, ondanks het feit dat de retailer van sportkleding zijn jaarlijkse omzet- en winstverwachtingen naar beneden bijstelde, aangezien de vraag in Noord-Amerika afnam vanwege selectieve consumentenbestedingen.

De aandelen van Intel (NASDAQ:INTC) stegen met ruim 5% nadat Bloomberg meldde dat de techgigant overweegt om zijn gieterij-activiteiten af te splitsen en plannen voor nieuwe fabrieken te schrappen, omdat het bedrijf de scherpe daling probeert te doorstaan.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-climb-higher-after-pce-data-cements-rate-cut/