Home » News » Amerikaanse aandelenfutures daalden na rally in vorige sessie.

Amerikaanse aandelenfutures daalden na rally in vorige sessie.

News Team

Amerikaanse aandelenfutures bleven dinsdag grotendeels rond de vlakke lijn hangen, omdat beleggers rekening hielden met een aanstaand inflatierapport en mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve.

Om 08:06 ET (12:06 GMT) was het Dow-futurescontract grotendeels ongewijzigd, S&P 500-futures waren met 5 punten of 0,1% gestegen en Nasdaq 100-futures waren met 12 punten of 0,1% gestegen.

De belangrijkste gemiddelden stegen maandag, omdat handelaren op zoek waren naar koopjes na een uitverkoop in de voorgaande week, die deels werd aangewakkerd door een zwakker dan verwacht banenrapport over augustus en tegenvallende cijfers uit de productiesector.

Markten proberen de vooruitzichten voor het monetaire beleid van de Fed te peilen in het kielzog van de cijfers, met een verlaging van de leenkosten tijdens de vergadering van de centrale bank op 17-18 september die nu vrijwel zeker is. Het blijft echter onzeker of beleidsmakers een verlaging van 25 basispunten of 50 basispunten zullen doorvoeren. Meer duidelijkheid zou woensdag kunnen komen wanneer de nieuwste Amerikaanse consumentenprijsindex — een belangrijke maatstaf voor inflatie — wordt vrijgegeven.

Apple-aandelen (NASDAQ: AAPL) dalen premarket na onthulling iPhone 16, uitspraak EU-hoogste gerechtshof

Aandelen Apple daalden dinsdag licht in de Amerikaanse voorbeurshandel nadat de techgigant de nieuwste, met kunstmatige intelligentie verbeterde versies van zijn vlaggenschip de iPhone onthulde. Bovendien oordeelde het hooggerechtshof van de Europese Unie in het nadeel van het bedrijf in een jarenlange juridische strijd over de belastingen in Ierland.

De in Cupertino gevestigde groep kondigde maandag een reeks verbeteringen aan voor zijn iPhone 16, waaronder verbeteringen aan zijn Siri-spraakassistent en een reeks slimme camera-aanpassingen gericht op professionele videobewerking die in de loop van de tijd worden uitgerold. Apple rekent op de iPhone 16, die op 20 september in de verkoop gaat met pre-orders die vanaf vrijdag beschikbaar zijn, om de dalende verkoop van het apparaat nieuw leven in te blazen.

Analisten zeiden dat de nieuwe iPhones en AI-functies grotendeels voldoen aan de verwachtingen die Apple eerder had gewekt toen het bedrijf zijn plannen voor een stap in de richting van AI, genaamd ‘Apple Intelligence’, bekendmaakte.

Het Europese Hof van Justitie oordeelde elders dat Apple 13 miljard euro aan achterstallige belastingen moet terugbetalen. Daarmee werd een eerdere uitspraak vernietigd die in het voordeel van het bedrijf was beslist.

Het hooggerechtshof van de EU oordeelde dat twee entiteiten die onder toezicht van Apple staan, Apple Sales International (ASI) en Apple Operations Europe (AOE), tussen 1991 en 2014 onrechtmatig staatssteun van Ierland hebben ontvangen in de vorm van belastingvoordelen.

Oracle (NYSE: ORCL) aandelen stijgen

De aandelen van Oracle stegen fors vóór de beursnotering, nadat de groep beter dan verwachte resultaten voor het eerste fiscale kwartaal rapporteerde, gedreven door de sterke vraag naar de cloudactiviteiten.

Het in Texas gevestigde bedrijf voor clouddiensten zei ook dat het een strategische samenwerking heeft gesloten met Amazon (NASDAQ: AMZN) Web Services, waardoor klanten toegang krijgen tot Oracle Autonomous Database en Oracle Exadata Database Service binnen AWS.

De aankondiging volgt nadat Oracle eerder aangaf nieuwe partnerschappen te zijn aangegaan met de door Microsoft gesteunde ChatGPT-maker OpenAI en Google (NASDAQ: GOOG) Cloud in een poging het bereik van zijn kunstmatige intelligentie-infrastructuur uit te breiden.

In een telefoongesprek na de winstcijfers zei CEO Safra Catz dat de database van Oracle “bloeit”. Hij voegde daaraan toe dat de cloudovereenkomsten die het bedrijf heeft gesloten “met Microsoft (NASDAQ: MSFT), Google en AWS het voor onze klanten eenvoudiger maken om hun Oracle-databases in de cloud te draaien.”

Oracle rapporteerde een aangepaste winst per aandeel (EPS) van $ 1,39 op een omzet van $ 13,3 miljard in de drie maanden die eindigden op 31 augustus. Analisten die door Investing.com werden ondervraagd, hadden een EPS van $ 1,33 verwacht op een omzet van $ 13,23 miljard.

Olielekken

De olieprijzen daalden dinsdag licht in de Europese handel, omdat zorgen over de zwakke binnenlandse vraag in China zwaarder wogen dan de mogelijke impact van tropische storm Francine op de Amerikaanse olieproductie.

Brent-olie futures die in november aflopen, daalden met 0,9% naar $ 71,20 per vat, terwijl West Texas Intermediate-ruwe olie futures met 1,0% daalden naar $ 68,00 per vat om 07:04 ET. Beide benchmarks sloten maandag hoger.

Een reeks oliebedrijven, waaronder Exxon Mobil (NYSE: XOM), Shell (LON: SHEL) en Chevron (NYSE: CVX), gaan de productie en raffinageactiviteiten in de Golf van Mexico staken vanwege de tropische storm Francine. Volgens het National Hurricane Center wordt verwacht dat de storm de komende dagen sterker wordt.

Maar het sentiment heeft een deuk gekregen door een reeks zwakke economische cijfers uit China, die zorgen hebben aangewakkerd over een zwakke groei bij de grootste olie-importeur ter wereld.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-muted-following-rally-in-prior-session/