Home » News » Amerikaanse aandelenfutures dalen na technologische opleving; Alfabet, Tesla-inkomsten doemen op.

Amerikaanse aandelenfutures dalen na technologische opleving; Alfabet, Tesla-inkomsten doemen op.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures daalden maandag tijdens de avonddeals licht en stabiliseerden na een scherp herstel op Wall Street toen beleggers terugkeerden naar technologieaandelen, vooruitlopend op de belangrijkste winstcijfers uit de sector.

De Wall Street-indexen handelden nog steeds ruim onder de recordhoogtes van vorige week, nadat een mix van winstnemingen en rotatie naar economisch gevoeligere sectoren de technologie in recente sessies teisterde.

Er wordt nu algemeen verwacht dat het winstseizoen voor het tweede kwartaal het traject van technologie in de komende weken zal bepalen.

S&P 500 Futures daalde met 0,1% naar 5.605,50 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures om 19:51 ET (23:51 GMT) 0,2% daalde naar 19.955,75 punten. De Dow Jones Futures bleven vlak op 40.680,0 punten.

Alphabet en Tesla gaan cijfers over het tweede kwartaal rapporteren

De focus lag nu volledig op de komende winstafdrukken van technologiegiganten Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), die dinsdag verschijnen.

Alphabet gaat meer informatie geven over hoe de internetgiganten van Wall Street profiteren van kunstmatige intelligentie, en hoeveel ze uitgeven aan de ontwikkeling van de nieuwe technologie.

De inkomsten van Tesla zullen laten zien hoe de fabrikant van elektrische voertuigen omgaat met een scherpe daling van de vraag, terwijl de focus ook zal liggen op zijn beloften van AI-aangedreven autonoom rijden en robotaxis.

Naast de twee technologiegiganten zullen dinsdag nog een hele reeks andere grote Wall Street-giganten verslag uitbrengen, waaronder Visa Inc (NYSE: V), Coca-Cola Co (NYSE: KOF), Texas Instruments Incorporated (NASDAQ: TXN), Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), General Electric Company (NYSE: GE), United Parcel Service Inc (NYSE: UPS) en Freeport-McMoran Copper&Gold Inc (NYSE: FCX).

Wall St profiteert van het technologische herstel, maar de onzekerheden blijven bestaan

Een grote rotatie terug naar technologieaandelen zorgde ervoor dat Wall Street maandag herstelde, hoewel de benchmarkindexen nog steeds ver onder de recente pieken bleven.

De S&P 500 steeg met 1,1% naar 5.564,41 punten, terwijl de NASDAQ Composite met 1,6% steeg naar 18.007,57 punten. De Dow Jones Industrial Average steeg 0,3% naar 40.415,44 punten.

  Het groeiende optimisme dat de Federal Reserve de rente in september zal verlagen, zorgde ervoor dat beleggers zich gingen richten op sectoren die waarschijnlijk zouden profiteren van een economisch herstel.

Maar de onzekerheid over de politieke vooruitzichten van de VS nam toe nadat president Joe Biden zei dat hij zich niet voor herverkiezing zou kandidaat stellen, maar in plaats daarvan vice-president Kamala Harris als de Democratische presidentskandidaat zou steunen.

Uit recente peilingen bleek dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump in de peilingen vóór Biden en Harris lag, hoewel het onduidelijk was of de nominatie van Harris deze trend zou veranderen.

Speculatie over een presidentschap van Trump zorgde er ook voor dat er geld naar economisch gevoelige sectoren ging.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-dip-after-tech-rebound-alphabet-tesla-earnings-loom/