Home » News » Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu Biden het presidentiële bod verlaagt; grote winsten liggen op de loer.

Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu Biden het presidentiële bod verlaagt; grote winsten liggen op de loer.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen zondag tijdens avonddeals nadat president Joe Biden zijn bod voor herverkiezing abrupt had ingetrokken en vice-president Kamala Harris had gesteund als de Democratische kandidaat tegen de Republikeinse koploper Donald Trump.

S&P 500 Futures stegen 0,3% naar 5.572,50 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures 0,6% stegen naar 19.832,50 punten om 19:29 ET (23:29 GMT). Dow Jones Futures steeg 0,2% naar 40.640,0 punten.

De futures stegen terwijl de Wall Street-indexen de afgelopen week zware verliezen te verwerken kregen, nadat de toenemende verwachtingen van renteverlagingen ervoor zorgden dat beleggers hun zwaargewicht technologieaandelen verlieten en zich begaven op economisch gevoeligere sectoren.

De focus ligt deze week op de belangrijkste winstcijfers over het tweede kwartaal van de technologiesector, die naar verwachting meer aanwijzingen zullen bieden over de belangrijkste aanjagers van een technologierally dit jaar, met name kunstmatige intelligentie.

De zogenaamde ‘Trump Trade’ speelde ook een rol, omdat beleggers zich positioneerden voor meer protectionistisch beleid en handelstarieven in het geval van een Trump-presidentschap.

Biden trekt zich terug uit de race, Harris gezien als Dem. genomineerde

De terugtrekking van Biden komt te midden van de groeiende roep van leden en donoren van zijn partij om af te treden, te midden van zorgen over zijn geestelijke gezondheid en het feit dat hij mogelijk niet effectief tegen Trump kan strijden.

Biden zei dat hij zich zal concentreren op het uitzitten van zijn volledige ambtstermijn tot januari 2025.

Maar hoewel de 46e president Harris als zijn opvolger heeft gesteund, moet ze nog steeds officieel worden genomineerd door de Democratische partij, waarvoor in augustus moet worden gestemd. Trump werd vorige week genomineerd als Republikeinse presidentskandidaat.

Uit CBS-peilingsgegevens van vorige week bleek dat Trump beter presteerde dan Biden, vooral na een mislukte moordaanslag op de voormalige president. Het toonde ook aan dat Trump een lichte voorsprong had op Harris.

“Het beleid van Trump omvat brede importtarieven, immigratiebeperkingen en het terugtrekken van verdragsverplichtingen. Nu de opiniepeilingen van Trump zijn verbeterd, hebben de markten de voorkeur gegeven aan transacties, anticiperend op meer handelsbelemmeringen en mogelijk hogere inflatie”, schreven ANZ-analisten in een notitie.

“Sommige peilingen laten zien dat Harris beter presteert dan Biden tegen Trump, en de Democraten hopen dat de volgende peilingen een door Harris aangestuurde stijging zullen laten zien.”

De verwachtingen van een Trump-presidentschap zorgden ook voor een rotatie naar aandelen die waarschijnlijk zouden profiteren van een strakker Amerikaans handelsbeleid en vriendelijkere zakelijke omstandigheden in het land. Deze massale rotatie uit de technologie leidde tot grote verliezen op Wall Street.

De S&P 500 daalde vrijdag met 0,7% naar 5.505,0 punten, terwijl de NASDAQ Composite met 0,8% daalde naar 17.726,94 punten. De Dow Jones Industrial Average daalde 0,9% naar 40.646,0 punten.

Alfabet, Tesla-inkomsten van de tap

Het resultatenseizoen voor het tweede kwartaal zal deze week worden voortgezet, met de belangrijkste winstcijfers van Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) op dinsdag.

De focus zal volledig liggen op de manier waarop de twee plannen hebben om kunstmatige intelligentie verder in hun producten te integreren, terwijl Tesla ook in de gaten zal worden gehouden terwijl het worstelt met vertragende verkopen.

De inkomsten van andere grote bedrijven, waaronder Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), General Electric Company (NYSE: GE), Texas Instruments Incorporated (NASDAQ: TXN) en Visa Inc Class A (NYSE: V) zullen de komende dagen ook beschikbaar zijn. .

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-biden-drops-presidential-bid-major-earnings-loom/