Home » News » Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de technologieroute stopt; er werden grote winsten verwacht.

Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de technologieroute stopt; er werden grote winsten verwacht.

News Team

Investing.com–De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen donderdag licht tijdens avonddeals, nadat een brede rotatie uit zwaargewicht technologieaandelen leek te zijn afgenomen voordat volgende week een reeks belangrijke winsten uit de sector volgden.

Het sentiment bleef echter kwetsbaar na tegenvallende winsten van Netflix Inc (NASDAQ: NFLX). Tegelijkertijd woog ook de onzekerheid over de Amerikaanse politiek zwaar, te midden van de groeiende roep aan president Joe Biden om zijn herverkiezingsbod in te trekken.

S&P 500 Futures stegen met 0,1% naar 5.602,0 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures om 19:47 ET (23:47 GMT) 0,3% stegen naar 19.946,50 punten. Dow Jones Futures steeg licht naar 40.985,0 punten.

Technologieaandelen stabiel na zware verliezen.

Grote technologieaandelen bleven stabiel in de aftermarket-handel, nadat ze de afgelopen twee sessies steile verliezen hadden geleden. Majors als Apple Inc (NASDAQ: AAPL) en Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) stegen licht in de avondhandel.

Een mix van winstnemingen en een rotatie naar sectoren die beter voorbereid waren om te profiteren van een economisch herstel had de afgelopen twee sessies grote technologieaandelen getroffen.

Netflix daalde lichtjes in de aftermarket-handel nadat de winstcijfers over het tweede kwartaal de verwachtingen overtroffen.

Zware chipproductieaandelen werden ook opgeschrikt door het vooruitzicht van meer Amerikaanse sancties tegen China, vooral de chipproductiesector van het land.

Verliezen in de technologiesector leidden tot grote verliezen op Wall Street, waarbij de S&P 500 donderdag met 0,8% daalde tot 5.544,59 punten. De NASDAQ Composite daalde 0,7% naar 17.874,45 punten, terwijl de Dow Jones Industrial Average 1,3% daalde naar 17.874,45 punten.

TSMC heeft zware technologische inkomsten en ondersteunt chipmakers

De focus lag nu volledig op de belangrijkste aankomende inkomsten uit de technologiesector volgende week. Microsoft, Google-eigenaar Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) zullen dinsdag allemaal verslag uitbrengen, waarbij de twee internetgiganten meer aanwijzingen zullen geven over kunstmatige intelligentie na een enorme waarderingspiek van het afgelopen jaar.

Tesla zal in de gaten worden gehouden hoe de fabrikant van elektrische auto’s dit jaar een steile omzetdaling doorstaat.

Positieve winsten van chipfabrikanten ASML (AS: ASML) Holding (NASDAQ: ASML) en TSMC (NYSE: TSM) hielpen donderdag de chipproductieaandelen. TSMC steeg licht nadat het sterker dan verwachte winstcijfers over het tweede kwartaal boekte, waarbij ‘s werelds grootste contractchipmaker ook zijn vooruitzichten op een sterke door AI aangedreven vraag verhoogde.

Politieke ruzie staat centraal nu de roep om Biden om uit de race te stappen steeds groter wordt

De presidentiële race van 2024 was ook een aandachtspunt voor Wall Street, te midden van de groeiende roep van leden van de Democratische partij aan Biden om zich niet herkiesbaar te stellen.

Donderdag meldden berichten dat voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, de democraten in het Huis van Afgevaardigden had verteld dat Biden overgehaald kon worden om de race te verlaten.

Zorgen over de gezondheid van Biden, in combinatie met de toenemende populariteit van de Republikeinse kandidaat Donald Trump, hebben twijfels doen rijzen over de vraag of Biden een tweede termijn zal kunnen bemachtigen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-tech-rout-pauses-major-earnings-awaited/