Home » News » ASX-bedrijven stijgen als gevolg van een opleving van de markt en veelbelovende financiële updates

ASX-bedrijven stijgen als gevolg van een opleving van de markt en veelbelovende financiële updates

News Team

De S&P/ASX 200 Index kende vandaag een lichte stijging van 0,25%, met belangrijke winsten onder leiding van vier ASX-bedrijven, HMC Capital Ltd, James Hardie (NYSE:JHX) Industries plc, Piedmont Lithium Inc en WA1 Resources Ltd.

De aandelen van HMC Capital Ltd stegen vandaag met 3% naar A$4,73 (USD1 = AUD1,5535) nadat Bell Potter de dekking had geïnitieerd met een koopadvies en een richtprijs van A$5,55. Deze stap onderstreept een voorkeur voor Real Estate Investment Trusts (REIT’s) in specifieke subsectoren zoals de gezondheidszorg en benzinestations, vooral die met lage toekomstige rentelasten.

De aandelen van James Hardie Industries plc kenden vandaag ook een aanzienlijke stijging en stegen met 13% naar A$46,65. Dit volgde op de Q2-update van het bedrijf, die een vlakke netto-omzet rapporteerde van $998,8 miljoen, maar een stijging van 2% in het gecorrigeerde nettoresultaat tot een record van $178,9 miljoen.

De aandelenkoers van Piedmont Lithium Inc steeg vandaag met 3% naar 44,2 cent nadat het bedrijf zijn allereerste kwartaalomzet en winstrapport bekendmaakte. Het bedrijf boekte $47 miljoen uit de verkoop van lithiumconcentraat voor een bedrag van 29.011 dmt en rapporteerde een brutowinst van $24 miljoen.

De aandelen van WA1 Resources Ltd stegen vandaag met 17% naar A$11,01 na de onthulling van boorgatresultaten van het Luni-carbonaat die de aanhoudende hoogwaardige niobiummineralisatie onderstrepen.

Daarentegen was het een moeilijke sessie voor sommige mijnbouwaandelen op de S&P/ASX 200 Index, die slechts licht steeg met 0,1% tot 6.986,2 punten. De aandelen van BHP Group (NYSE:BHP) Ltd daalden met 2,5% naar A$44,41 als gevolg van dalende grondstoffenprijzen en zwakke mondiale economische gegevens die de vraagvooruitzichten beïnvloedden. De aandelenkoers van Jupiter Mines Ltd daalde met 2,5% tot 18,5 cent na een update over zijn strategie om de EV-batterijmarkt op afstand te betreden. De aandelen van Karoon Energy Ltd daalden met 3% naar A$2,33, omdat de olieprijzen hun laagste niveau sinds juli bereikten en de Amerikaanse ruwe olievoorraden enorm toenamen. Ten slotte daalden de aandelen van Newmont Corporation met 4% naar A$56,26, omdat beleggers goudaandelen verkochten als gevolg van de afgenomen vraag naar veilige havenactiva, zoals weerspiegeld in de daling van 2,4% van de S&P/ASX All Ordinaries Gold-index vandaag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asx-companies-surge-amid-market-uptick-and-promising-financial-updates/