Home » News » Atlantic Lithium-aandelen springen dankzij investeringen uit het Ghanese vermogensfonds

Atlantic Lithium-aandelen springen dankzij investeringen uit het Ghanese vermogensfonds

News Team

Atlantic Lithium Ltd zei vrijdag dat het een niet-bindende overeenkomst heeft gesloten met het Ghana’s Minerals Income Investment Fund, waardoor MIIF, indien afgerond, 32,9 miljoen dollar zal investeren in Atlantic Lithium, evenals in zijn dochterondernemingen in de Cape Coast Lithium-portfolio. .

De aandelen in Atlantic Lithium stegen vrijdagochtend in Londen met 20% tot 24,92 pence per stuk.

Atlantic Lithium is een in Sydney gevestigd, op Afrika gericht lithiumexploratie- en ontwikkelingsbedrijf met activa in Ghana en Ivoorkust. MIIF is een in Accra, Ghana gevestigd staatsinvesteringsfonds voor mineralen.

De investering omvat MIIF-financiering van 27,9 miljoen dollar in de dochterondernemingen van Atlantic Lithium in Ghana om een bijdragend belang van 6% in de Ghana-portefeuille te kopen, wat de ontwikkeling van het Ewoyaa-lithiumproject zou ondersteunen.

“De bijdragende rente zal de vorm aannemen van financiering van uitgaven voor ontwikkeling, exploratie en studies”, legt Atlantic Lithium uit.

MIIF zal ook inschrijven op 19,2 miljoen Atlantic Lithium-aandelen tegen een prijs van USD0,2598 per aandeel voor een waarde van USD5 miljoen, wat neerkomt op 3,1% van het totale uitgegeven aandelenkapitaal van het bedrijf.

Neil Herbert, uitvoerend voorzitter van Atlantic Lithium, zei: “De investering van MIIF, zowel op het niveau van de beursgenoteerde bedrijven als via de Ghanese dochterondernemingen van Atlantic Lithium, vertegenwoordigt een enorme steun voor het werk van het bedrijf tot nu toe en zijn geloof in Atlantic Lithium om Ghana te vestigen als een belangrijke producent van spodumeen. concentreren.

“Het hebben van MIIF als aandeelhouder vermindert niet alleen de risico’s van het project vanuit een financieringsperspectief, maar, net zo belangrijk, het brengt het bedrijf verder in lijn met de beste belangen van zijn Ghanese belanghebbenden, die we met trots vertegenwoordigen.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/atlantic-lithium-shares-jump-on-investment-from-ghana-wealth-fund/