Home » News » Aziatische aandelen dalen nadat de rally op Wall Street tot stilstand is gekomen

Aziatische aandelen dalen nadat de rally op Wall Street tot stilstand is gekomen

News Team

Aziatische aandelen trokken zich donderdag terug nadat Wall Street een lange reeks overwinningen boekte, terwijl de rente op staatsobligaties bijna het laagste punt in vijf maanden bereikte, in de hoop dat de opmerkelijk zachte inflatiecijfers van Groot-Brittannië weerspiegeld zouden worden in de dreigende Amerikaanse prijsgegevens.

De aandelenrally, die werd aangedreven door de dalende rentetarieven en de versoepeling van de Federal Reserve, kwam donderdag tot stilstand, zelfs nadat Amerikaanse economische cijfers die de verwachtingen overtroffen, aanvankelijk de belangrijkste indices groen maakten. Ook een veel sterker dan verwachte daling van de Britse inflatie verraste de markten.

“Drie Amerikaanse benchmarkgemiddelden daalden scherp in de late sessie nadat ze hun respectievelijke intraday-hoogtepunten bereikten, waarmee ze een winning streak van meer dan een week braken. Dit zou te wijten kunnen zijn aan een overboughtmarkt, omdat het optimisme over renteverlagingen opraakte”, aldus Tina. Teng, marktanalist bij CMC Markets.

“De mondiale rente op staatsobligaties daalde sneller als gevolg van het risico-off-sentiment.”

De Europese markten waren klaar voor een lagere opening, waarbij de pan-regionale Euro Stoxx 50-futures STXEc1 met 0,48% daalden, de Duitse DAX-futures FDXc1 met 0,44% daalden en de FTSE-futures FFIc1 met 0,57% daalden.

In Azië daalde MSCI’s breedste index van aandelen uit de regio Azië-Pacific buiten Japan .MIAPJ0000PUS met 0,3%, nadat Amerikaanse aandelen tijdens de vorige sessie scherp lager waren gesloten. De index is deze maand tot nu toe met 1,7% gestegen.

Amerikaanse aandelenfutures, de S&P 500 e-minis ESc1, stegen met 0,33%.

De Australische aandelen .AXJO daalden met 0,45%, meegesleurd door verliezen in grondstoffengerelateerde aandelen, terwijl de Japanse Nikkei-aandelenindex .N225 met 1,55% daalde en wegglijdt van bijna historische hoogtepunten.

De Chinese CSI300-index .CSI300 steeg met 1,25% en herstelde zich van een bijna vijfjarig dieptepunt tijdens de vorige sessie. Buitenlandse investeerders zijn tot nu toe nettokopers van Chinese aandelen geweest, na twee verkoopsessies.

De aandelen van Hong Kong volgden de mondiale markten lager in de ochtendhandel, maar de benchmark Hang Seng Index .HIS won in de middag 0,14%.

Woensdag maakte een abrupte duikvlucht halverwege de middag een einde aan de indrukwekkende rally van Wall Street.

Alle drie de grote Amerikaanse aandelenindexen, die deze week op of nabij recordhoogtes stonden, gingen laat in de sessie lager en eindigden 1,3% tot 1,5% onder de slotkoers van dinsdag. De Dow Jones Industrial Average .DJI daalde 1,27%, de S&P 500 .SPX verloor 1,47% en de Nasdaq Composite .IXIC daalde 1,5%.

In Amerikaanse staatsobligaties bereikte het rendement op 10-jaars staatsobligaties US10YT=RR 3,8676%, vergeleken met het Amerikaanse slot van 3,877% op woensdag, toen het daalde naar het laagste punt in bijna vijf maanden, omdat de rente op staatsobligaties wereldwijd daalde na de Britse inflatie. gegevens.

De tweejaarsrente US2YT=RR, die stijgt als gevolg van de verwachtingen van traders over hogere Fed-fondsrentes, bereikte 4,3705%, vergeleken met een Amerikaanse slotkoers van 4,369%.

In valuta daalde de dollarindex =USD, die de dollar volgt ten opzichte van een mandje valuta’s van andere grote handelspartners, op 102,29. De dollar werd woensdag sterker ten opzichte van het pond sterling, nadat de Britse inflatiegegevens de speculatie over renteverlagingen door de Bank of England aanwakkerden.

Sterling GBP= werd voor het laatst verhandeld op $1,2646, een stijging van 0,06% op de dag, terwijl de euro EUR= 0,1% steeg naar $1,095.

Op het gebied van grondstoffen schommelde de mondiale oliebenchmark Brent boven de $80 per vat, te midden van onrust over de mondiale handelsverstoringen en de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten na aanvallen op schepen in de Rode Zee door de aan Iran gelieerde Houthi-troepen uit Jemen.

Brent-ruwe LCOc1 werd voor het laatst verhandeld tegen $79,62 per vat en de Amerikaanse ruwe CLc1 daalde met 0,11% naar $74,14 per vat.

Goud stond iets hoger. Spotgoud XAU= werd verhandeld tegen $2036,19 per ounce. GOL/

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-stocks-fall-after-wall-street-rally-stalls/