Home » News » Aziatische aandelen dalen terwijl technologie de zwakke Amerikaanse winsten volgt; China blijft op achterstand.

Aziatische aandelen dalen terwijl technologie de zwakke Amerikaanse winsten volgt; China blijft op achterstand.

News Team

De meeste Aziatische aandelen daalden woensdag, onder invloed van nieuwe verliezen in de technologiesector, omdat de belangrijkste nachtelijke winsten in de VS tegenvielen, terwijl het sentiment ten opzichte van China ook weinig tekenen van verbetering vertoonde.

Regionale aandelen namen een zwakke voorsprong van Wall Street, met name een daling van de Amerikaanse aandelenindexfutures na tegenvallende winsten van de zwaargewichten Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) en Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG).

Dit leidde tot uitgebreide verkopen van technologieaandelen, die tot stand kwamen toen de sector de afgelopen week steile verliezen leed. Winstnemingen en een rotatie naar economisch gevoeligere sectoren hadden het afgelopen jaar een negatieve invloed op de mondiale technologiewaarderingen.

Aziatische technologie blijft achter na de zachte Amerikaanse winsten.

De Japanse Nikkei 225 daalde 0,5%, terwijl de Zuid-Koreaanse KOSPI 0,1% daalde, omdat de verliezen op technologieaandelen wogen.

De Hang Seng-index in Hong Kong behoorde tot de slechtste presteerders van de dag en verloor 0,6%, terwijl de grote aandelen in elektrische voertuigen samen met Tesla daalden.

BYD (SZ:002594) Co Ltd (HK:1211), Li Auto Inc (HK:2015) en Xpeng Inc (HK:9868) daalden tussen 2% en 4,3%, waarmee ze een daling van bijna 8% in Tesla volgden na de tweede beursgang van het bedrijf. -kwartaalwinst bleef achter bij de verwachtingen.

Tesla worstelde met dalende verkopen en stijgende kosten, omdat het meer middelen naar kunstmatige intelligentie en zelfrijdende technologie verlegde.

De winsten van Alphabet waren ook zwakke signalen voor de Aziatische markten. Hoewel de internetgigant de verwachtingen overtrof met zijn inkomsten, luidden de langzamere groei van de advertentie-inkomsten en de hogere uitgaven aan AI een soortgelijke trend in voor regionale technologiegiganten, die de komende weken zullen rapporteren. De aandelen van Alphabet daalden met 2% in de aftermarket-handel.

Chinese aandelen bereikten het laagste punt in twee weken vanwege economische en politieke onrust

De Chinese Shanghai Shenzhen CSI 300 en Shanghai Composite indexen daalden respectievelijk 0,8% en 0,6% en bereikten het laagste punt in ruim twee weken.

De Chinese markten zagen de afgelopen sessies een langdurige nederlaag, omdat het sentiment ten opzichte van het land verslechterde als gevolg van teleurstellende economische cijfers, vooral gegevens die een trager dan verwachte groei in het tweede kwartaal lieten zien.

Dit ging gepaard met een teleurstellende renteverlaging door de Volksbank, terwijl het derde plenum van de Chinese Communistische Partij ook weinig aanwijzingen opleverde voor meer stimuleringsmaatregelen.

De onzekerheid over de Amerikaanse presidentiële race woog ook op het sentiment ten opzichte van China, omdat beleggers speculeerden over wat een verandering in de Amerikaanse regering precies zou inhouden voor de houding van Washington ten opzichte van het land.

De bredere Aziatische markten bewogen zich in een vlakke tot lage bandbreedte. De Australische ASX 200 daalde licht, nadat uit gegevens van de inkoopmanagersindex bleek dat de productie- en dienstenactiviteit in het land in juli waarschijnlijk vertraagde.

De Japanse TOPIX-index daalde met 0,4%, waarbij de verliezen beperkt bleven door enkele tekenen van verbetering in de Japanse economie. Hoewel de PMI-gegevens een inkrimping van de industriële activiteit lieten zien, herstelde de dienstensector zich in juli scherp en begon de economische activiteit te stijgen, waardoor de algehele bedrijfsactiviteit werd gestimuleerd.

De futures voor de Indiase Nifty 50-index daalden met 0,1%, waarbij de index met enige zwakte te kampen had, omdat beleggers aarzelden over de verhoogde vermogenswinstbelasting die in de overheidsbegroting voor 2024 was vastgelegd.

Maar over het geheel genomen leek de begroting meer gericht op het terugdringen van het Indiase begrotingstekort en het beheersen van de overheidsuitgaven.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-drop-as-tech-tracks-weak-us-earnings-china-remains-on-backfoot/