Home » News » Aziatische aandelen stijgen dankzij Amerikaanse renteverlagingen; valuta lauw

Aziatische aandelen stijgen dankzij Amerikaanse renteverlagingen; valuta lauw

News Team

Aziatische aandelen stegen woensdag nadat opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, de hoop deden herleven dat de Amerikaanse centrale bank later dit jaar waarschijnlijk haar versoepelingscyclus zal beginnen, terwijl de valuta’s gematigd bleven te midden van een stabiele dollar.

De aandelen in Singapore stegen met maar liefst 1,6% en bereikten hun hoogste niveau sinds april 2022, en de aandelen in Taiwan stegen met 1,1% nadat lokale technologieaandelen positieve prestaties lieten zien in hun Amerikaanse tegenhangers.

De aandelen van Seoul stegen met 0,5% nadat de regering belastingvoordelen had onthuld voor bedrijven die het aandeelhoudersrendement verhogen.

De Zuid-Koreaanse regering heeft ook beloofd kleine bedrijven en de bouwsector, die het moeilijk hebben als gevolg van de hoge rentetarieven in de tweede helft van 2024, te steunen, terwijl zij haar prognose voor de economische groei van dit jaar heeft herzien.

“De opwaartse trend in de mondiale aandelen blijft sterk, zoals blijkt uit het feit dat de S&P500 Index van de ene op de andere dag een recordhoogte bereikte. Dit algemene positieve aandelensentiment heeft zijn weerslag gehad op de meeste Aziatische aandelenindices”, zegt Alvin Tan, hoofd van Asia FX Strategy bij RBC. Kapitaalmarkten.

De aandelen in Manilla, Kuala Lumpur en Bangkok stegen tussen 0,3% en 0,8%.

Powell zei dinsdag dat de VS zich weer op een ‘desinflatoir pad’ bevinden, terwijl hij opmerkte dat beleidsmakers aanvullende gegevens nodig hebben voordat ze overwegen de rente te verlagen.

De markten prijzen nu een kans van 67,1% in dat de Fed de rente tijdens haar bijeenkomst in september zal verlagen, vergeleken met een kans van 54,7% een maand geleden, volgens de CME FedWatch Tool.

In Azië won de Zuid-Koreaan en daalde de Thaise baht 0,2%.

De Chinese yuan daalde naar het laagste punt in zeven maanden ten opzichte van de dollar, te midden van matige economische cijfers, en toen de centrale bank de handelsmarge van de munt iets lager duwde.

De Chinese dienstenactiviteit groeide in het langzaamste tempo in acht maanden en het vertrouwen bereikte in juni een dieptepunt in vier jaar, zo bleek uit gegevens uit een particulier onderzoek, wat de verwachtingen van verdere economische stimulering versterkte.

Andere regionale valuta’s handelden grotendeels vlak.

Beleggers wachten nu op inflatiecijfers uit Thailand, de Filipijnen en Taiwan deze week. Eerder deze week bleek uit rapporten dat de inflatie in zowel Zuid-Korea als Indonesië afkoelde, waarbij de Indonesische inflatie in juni meer afnam dan verwacht.

Het was onwaarschijnlijk dat de meeste centrale banken van Azië (ex-China) de rente eerder dan de Fed zouden verlagen, ook al zou de inflatie verder afkoelen, vanwege zorgen over de aanmoedigende zwakte van de valuta’s, aldus Tan van RBC Capital.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-climb-on-us-rate-cut-bets-currencies-tepid/