Home » News » Aziatische aandelen stijgen dankzij de vertraging van de Amerikaanse inflatie en robuuste Chinese cijfers

Aziatische aandelen stijgen dankzij de vertraging van de Amerikaanse inflatie en robuuste Chinese cijfers

15 November 2023 Door News Team

De Aziatische markten kenden een aanzienlijke opleving na een rapport van de Amerikaanse regering dat een vertraging van de inflatie suggereerde, wat een signaal zou kunnen zijn voor een pauze in de reeks agressieve renteverhogingen door de Federal Reserve. Deze optimistische vooruitzichten werden ondersteund door sterke detailhandels- en industriële cijfers uit China, waardoor de zorgen over het economische herstel van het land afnamen.

Dinsdag steeg de Hang Seng Index met 2,2% en bereikte de beste winst in twee weken op 17.784,30, gedreven door winsten bij banken als HSBC (LON:HSBA), die met 0,6% stegen, en ontwikkelaars als Sun Hung Kai Properties met een stijging. van 3%. Ook de Tech Index kende een opmerkelijke stijging van 2,5%.

De positieve trend zette zich woensdag voort, waarbij de Hang Seng Index zijn maandelijkse winst uitbreidde naar 4%, ondanks een daling van bijna 10% eerder dit jaar. Dit herstel werd ondersteund door indrukwekkende prestaties van de grote technologiebedrijven Tencent (HK:0700) en JD (NASDAQ:JD.com), die hun aandelen zagen stijgen vóór hun kwartaalcijfers. De aandelen van Alibaba (NYSE: BABA) Group stegen met 4,3% en Meituan ging met 3,4% vooruit. Bovendien steeg het aandeel van Trip.com met 3,6%.

De Chinese detailhandelsverkopen presteerden beter dan verwacht en stegen met 7,6%, terwijl de industriële productie met 4,6% groeide, zo blijkt uit gegevens van het Nationaal Bureau voor de Statistiek. Deze cijfers duiden op een robuuster economische gezondheid dan eerder werd verwacht.

Als reactie op deze ontwikkelingen gingen ook andere Aziatische aandelenmarkten vooruit; De Japanse Nikkei 225 steeg met 1,8%, de Zuid-Koreaanse Kospi klom met 2% en de Australische S&P/ASX 200 steeg met 1,5%. De Shanghai Composite Index noteerde een bescheiden winst van 0,5%.

Om de liquiditeit te ondersteunen heeft de Chinese centrale bank een substantieel bedrag van 1,45 biljoen yuan in het banksysteem geïnjecteerd via een middellangetermijnleningsfaciliteit, wat neerkomt op ongeveer 200 miljard dollar.

Beleggers hebben deze tekenen van afnemende inflatiedruk en hernieuwde kracht in de Chinese economie verwelkomd, wat de komende maanden zou kunnen leiden tot een stabieler mondiaal financieel klimaat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rally-on-us-inflation-slowdown-and-robust-china-data/