Home » News » Aziatische aandelen worden gemengd verhandeld te midden van voorzichtigheid voorafgaand aan belangrijk Amerikaans werkgelegenheidsrapport.

Aziatische aandelen worden gemengd verhandeld te midden van voorzichtigheid voorafgaand aan belangrijk Amerikaans werkgelegenheidsrapport.

News Team

Aziatische aandelen werden vrijdag gemengd verhandeld in aanloop naar een langverwacht Amerikaans banenrapport, dat naar verwachting invloed zal hebben op de rentemaatregelen van de Amerikaanse Federal Reserve.

In Azië was de handel voorzichtig vanwege aanhoudende zorgen over een mogelijke recessie in de VS. Het rapport over de arbeidsmarkt, dat later op de dag wordt gepubliceerd, is van cruciaal belang en bepaalt mogelijk hoe groot de renteverlaging zal zijn die de Federal Reserve tijdens haar volgende vergadering later deze maand zal doorvoeren.

Nadat de Fed de belangrijkste rente al twintig jaar op het hoogste niveau hield om inflatie te onderdrukken, heeft ze aangegeven dat ze de rente gaat verlagen om te voorkomen dat de economie in een recessie terechtkomt.

De Japanse benchmark Nikkei 225 veranderde nauwelijks in de ochtendhandel en steeg minder dan 0,1% tot 36.657,79. De Australische S&P/ASX 200 steeg met 0,6% tot 7.998,00, terwijl de Zuid-Koreaanse Kospi met 1,8% daalde tot 2.529,31. De Shanghai Composite steeg met 0,3% tot 2.797,15. De handel in Hong Kong werd stilgelegd vanwege een naderende tyfoon.

Op Wall Street daalden de meeste aandelen donderdag na een gemengde ronde van economische gegevens. De S&P 500 daalde 0,3% voor de derde daling op rij en de Dow Jones Industrial Average verloor 219 punten, of 0,5%.

De Nasdaq Composite hield beter stand dan de rest van de markt en steeg met 0,3% dankzij winsten van Tesla en een handvol andere Big Tech-aandelen.

De opbrengsten van staatsobligaties daalden ook een beetje op de obligatiemarkt na de gemengde economische rapporten. Eén rapport suggereerde dat Amerikaanse bedrijven vorige maand hun personeelswerving vertraagden, wat lager uitviel dan verwacht, terwijl een ander rapport aangaf dat er vorige week minder Amerikaanse werknemers een aanvraag voor werkloosheidsuitkeringen hadden ingediend dan verwacht.

Uit een apart rapport blijkt dat de groei van bedrijven in de financiële sector, de gezondheidszorg en andere dienstverlenende sectoren vorige maand sterker was dan verwacht.

Op de obligatiemarkt daalde het rendement op de 10-jarige Treasury van 3,76% woensdagavond naar 3,73%. Het is een daling ten opzichte van 4,70% in april, wat een significante beweging is voor de obligatiemarkt.

Het rendement op tweejarige staatsobligaties bedroeg 3,74%, iets hoger dan het rendement op tienjarige staatsobligaties.

Verizon’s aandelen daalden met 0,4% nadat het bedrijf aankondigde Frontier Communications te kopen in een deal van $ 20 miljard om zijn glasvezelnetwerk te versterken. Tesla steeg met 4,9% nadat het een routekaart had opgesteld voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, waaronder de mogelijkheid van volledig zelfrijdende auto’s in Europa en China.

Alles bij elkaar daalde de S&P 500 met 16,66 punten tot 5.503,41. De Dow daalde met 219,22 punten tot 40.755,75 en de Nasdaq Composite steeg met 43,36 punten tot 17.127,66.

In de energiehandel steeg de Amerikaanse benchmark ruwe olie met 11 cent naar $ 69,26 per vat. Brent ruwe olie, de internationale standaard, steeg met 11 cent naar $ 72,80 per vat.

In de valutahandel daalde de Amerikaanse dollar licht van 143,40 yen naar 143,22 Japanse yen. De euro kostte $1,1113, een kleine verandering ten opzichte van $1,1112.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-trade-mixed-amid-caution-ahead-of-key-us-employment-report/