Home » News » Aziatische markten stijgen nadat Wall Street een adempauze neemt.

Aziatische markten stijgen nadat Wall Street een adempauze neemt.

26 September 2024 Door News Team

Aandelen stegen donderdag in Azië nadat de Amerikaanse aandelenkoersen een daling lieten zien ten opzichte van hun recordniveaus.

De Japanse Nikkei 225-index steeg met meer dan 2% en ook de Amerikaanse futures- en olieprijzen stegen.

De demonstratie in Azië volgde op een aankondiging dat de Chinese overheid van plan is om geld of kortingsbonnen te geven aan de armen voorafgaand aan de nationale feestdagen van volgende week. Hoewel subsidies aan gewone mensen ongebruikelijk zijn, markeert de regerende Communistische Partij soms speciale gelegenheden met betalingen aan gezinnen in moeilijkheden.

De hoogte van de betalingen werd niet gegeven. Maar ze zouden kunnen helpen een zwak punt van de economie aan te pakken: de haperende consumentenbestedingen.

In een bericht op het socialemedia-account WeChat van het Ministerie van Burgerzaken staat dat de autoriteiten “eenmalig een leefloon zullen verstrekken aan de extreem armen, wezen en andere behoeftige mensen ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de oprichting van Nieuw China”, die op 1 oktober, volgende week dinsdag, wordt herdacht.

De Hang Seng in Hongkong steeg met 1,7% tot 19.461,25 en de Shanghai Composite-index steeg met 0,6% tot 2.914,19.

De Nikkei in Tokio steeg 2,5% tot 38.812,94.

Kospi uit Zuid-Korea steeg met 2,1% naar 2.649,51 nadat halfgeleiderfabrikant SK Hynix de productie van een nieuwe geheugenchip voor kunstmatige intelligentie lanceerde. SK Hynix-aandelen stegen met 8,8%.

In Australië steeg de S&P/ASX 200 met 0,8% tot 8.187,60.

Woensdag daalde de S&P 500 met 0,2% tot 5.722,26, een dag nadat voor de 41e keer dit jaar een recordhoogte werd bereikt.

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,7% tot 41.914,75 nadat het de dag ervoor een record had gevestigd. De Nasdaq Composite steeg met minder dan 0,1% tot 18.082,21.

De opbrengsten van staatsobligaties stegen op de obligatiemarkt nadat ze de dag ervoor waren gedaald vanwege een verrassend zwakke update over het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten. De ergste daling in drie jaar wekte zorgen over de kracht van de Amerikaanse economie. Toch wekte het ook verwachtingen dat de Federal Reserve een nieuwe dosis groter-dan-normaal verlichting zou leveren door middel van een grote verlaging van de rentetarieven tijdens de volgende vergadering.

Op Wall Street daalde Stitch Fix met 39,5% nadat de online fashion styling service aangaf dat de omzet in het huidige kwartaal 15% tot 17% lager zou kunnen zijn dan een jaar eerder. De aandelen zijn gedaald van $100 aan het begin van de pandemie tot onder de $3.

KB Home daalde met 45,4% na het rapporteren van een winst voor het laatste kwartaal die net onder de verwachtingen van analisten lag. De huizenbouwer zei echter dat de orders in augustus toenamen toen de hypotheekrente daalde.

De verkoop van nieuwe huizen in het hele land daalde in augustus, maar niet zo sterk als economen hadden gevreesd, zo blijkt uit een rapport dat woensdag is gepubliceerd.

De volgende datum op de kalender die wordt omcirkeld voor een mogelijk grote marktbeweging, is de maandelijkse update van volgende week over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Investeerders maken zich zorgen over de vertraging van het aannemen van personeel nu de inflatie aanzienlijk is afgenomen ten opzichte van de piek van twee zomers geleden. Het aantal ontslagen blijft relatief laag, maar Amerikaanse werkgevers zijn terughoudender om personeel aan te nemen.

De Fed hield zijn belangrijkste rentetarief meer dan een jaar op het hoogste niveau in twintig jaar, in de hoop de Amerikaanse economie voldoende te vertragen om inflatie te onderdrukken. Vorige week sloeg het om naar het beschermen van de arbeidsmarkt door de federale fondsenrente met een groter dan gebruikelijke half procentpunt te verlagen. Critici zeggen dat het misschien te laat is.

Trump Media & Technology Group steeg met 10,5% voor de eerste back-to-back winst in twee weken. Het aandeel had het moeilijk te midden van speculaties over de vraag of voormalig president Donald Trump een deel van zijn aandelen in het bedrijf achter het Truth Social-netwerk zou verkopen, nu hij dat mag doen.

In andere transacties vroeg op donderdag steeg de Amerikaanse benchmark ruwe olie met 6 cent naar $ 69,75 per vat in elektronische handel op de New York Mercantile Exchange. Brent ruwe olie, de internationale standaard, steeg met 14 cent naar $ 73,04 per vat.

De Amerikaanse dollar steeg van 144,76 yen naar 144,83 Japanse yen. De euro werd verhandeld voor $1,1142, een stijging ten opzichte van $1,1133.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-surge-higher-after-wall-street-takes-a-breather/