Home » News » Blackstone, Thomson Reuters-consortium verkoopt $ 3,4 miljard LSEG-aandelen met korting

Blackstone, Thomson Reuters-consortium verkoopt $ 3,4 miljard LSEG-aandelen met korting

News Team

Een investeerdersconsortium met onder meer het Amerikaanse buy-outbedrijf Blackstone (NYSE: BX) en Thomson Reuters verkocht 33 miljoen aandelen in de London Stock Exchange Group (LON: LON: LSEG) ter waarde van ongeveer 2,7 miljard pond ($ 3,41 miljard), zei een bookrunner woensdag.

De plaatsing van aandelen, die werd verhoogd van 28 miljoen, vond plaats tegen een prijs van 8.050 pence per aandeel, een korting van ongeveer 5% ten opzichte van de laatste slotkoers van LSEG.

Aandelen in LSEG daalden tijdens de vroege handel maar liefst 5,1% tegen 8038 pence.

De aandelenverkoop volgt op een eerdere verkoop van meer dan $ 2 miljard aandelen in maart door Blackstone en Thomson Reuters, die LSEG-aandeelhouders werden toen ze in 2021 het financiële databedrijf Refinitiv aan de beursexploitant verkochten.

“Het saldo van ongeveer 5,1 miljoen gewone aandelen met stemrecht die indirect eigendom zijn van Blackstone en Thomson Reuters en die niet zijn verkocht in de Plaatsing of het Retailbod, zijn onderworpen aan een lock-up van 90 dagen”, aldus Barclays (LON: BARC), een van de investeringsbanken het runnen van de verkoop.

Source: https://buystocks.co.uk/news/blackstone-thomson-reuters-consortium-sells-3-4-billion-lseg-shares-at-discount/