Home » News » Blue-chip klaar voor de tweede opeenvolgende dag van verliezen.

Blue-chip klaar voor de tweede opeenvolgende dag van verliezen.

News Team

Amerikaanse aandelen sloten net onder hun hoogste niveau ooit, gesteund door opeenvolgende dagen van winst in de belangrijkste indices, die de recente rally op Wall Street hernieuwden.

De Dow Jones Industrial Average steeg van de ene op de andere dag met 0,53 procent naar 40.211,72, de S&P 500 won 0,28 procent naar 5.631,22 en de Nasdaq Composite steeg 0,40 procent naar 18.472,57.

De aandelen van Macy’s daalden met 11,7 procent nadat het warenhuis de uitkoopgesprekken met Arkhouse Management en Brigade Capital had geschrapt.

Het vooruitzicht op een tweede presidentschap van Trump zorgde ervoor dat de aandelen van Trump Media & Technology Group met 31,4 procent stegen.

In Azië keerde Japan terug van een feestdag, waarbij de Nikkei-index met 0,4 procent steeg.

De Shanghai Composite-index daalde met 0,3 procent, terwijl de Hang Seng-index in Hong Kong 1,4 procent verloor, nadat hij al met 1,5 procent was gedaald de dag voordat zachte economische cijfers uit China het risico vergrootten dat Peking zijn groeidoelstelling van 5 procent dit jaar zou missen. behoudens krachtige prikkels.

Op de grondstoffenmarkten steeg goud met 0,2 procent naar $2.426,18 per ounce, bijna het hoogste punt in twee maanden. De olieprijzen daalden vanwege de zorgen over een vertragende Chinese economie die de vraag zou doen krimpen.

Brent-futures daalden met 0,2 procent naar $84,72 per vat, terwijl de Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) ruwe olie ook met 0,2 procent daalde naar $81,77.

Goldman Sachs rapporteerde een aanzienlijke winststijging voor het tweede kwartaal, wat de verwachtingen van analisten overtrof.

Uit het onderzoek van de Britse Kamers van Koophandel (BCC) blijkt dat 82 procent van de Britse bedrijven problemen ondervindt bij het werven van personeel, een stijging ten opzichte van de 69 procent eerder dit jaar.

De activa van BlackRock stegen in het tweede kwartaal naar een record van $10,65 biljoen, gedreven door hogere activawaarden van klanten en toegenomen beleggingen in zijn ETF’s.

Deze week staat China in de schijnwerpers op het Derde Plenum, dat van maandag tot en met donderdag in Peking plaatsvindt.

De schijnwerpers zullen deze week gericht zijn op gegevens over de Britse consumentenprijzen en producentenprijzen, nu de Bank of England dichter bij haar volgende monetairbeleidsbesluit komt.

De VS kent een druk winstseizoen voor het tweede kwartaal, waarbij grote namen als Bank of America, Morgan Stanley, Netflix en Taiwan Semiconductor Manufacturing hun rapporten zullen publiceren.

Er worden ook belangrijke economische updates verwacht, waaronder het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, dat waarschijnlijk ongewijzigd zal blijven maar mogelijk toekomstige richtlijnen zal bieden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/blue-chip-poised-for-second-consecutive-day-of-losses/