Home » News » Chinese aandelen dalen, Amerikaanse futures dalen op Google.

Chinese aandelen dalen, Amerikaanse futures dalen op Google.

9 October 2024 Door News Team

Chinese aandelen daalden woensdag omdat handelaren rekening hielden met de zwakke economische cijfers van de Gouden Week en twijfelden aan de toezegging van Peking om meer stimuleringsmaatregelen te nemen.

De benchmark CSI 300 Index presteerde slechter dan de regio en daalde met maar liefst 7,4% voordat een deel van de verliezen werd goedgemaakt nadat de autoriteiten zaterdag een briefing over het begrotingsbeleid aankondigden. Amerikaanse en Europese futures op aandelen daalden ook na een rapport dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een opsplitsing van Google overwoog. De tienjarige Treasury-rendementen schommelden rond de belangrijke 4%-grens en olie stabiliseerde na de grootste daling in meer dan een jaar.

De zorgen in China zijn toegenomen dat de laatste stimuleringsmaatregelen onvoldoende zijn om investeerders te overtuigen van een duurzame rally op de aandelenmarkt. Chinese toeristen gaven minder geld uit tijdens hun lange vakantie, terwijl een nieuwsbericht aangaf dat het land beleid moet invoeren om de groei en verwachtingen te stabiliseren. Dat is een ander teken dat Beijing probeert vertrouwen te kweken onder investeerders.

“Om de markten enthousiast te houden, zijn er wellicht veel agressievere gebaren nodig voor het nieuwe fiscale pakket of marktstabilisatiemechanisme”, aldus Homin Lee, senior macrostrateeg bij Lombard Odier. “Het is mogelijk dat deze schommelingen aanhouden tot de vergadering van het Permanent Comité van het Nationale Volkscongres en ook tot de Amerikaanse verkiezingen begin november.”

De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming, het Chinese bureau voor economische planning, kondigde aan dat er vanaf volgend jaar een schamele 200 miljard yuan (28 miljard dollar) aan uitgaven wordt vervroegd, nadat analisten hadden geschat dat er een fiscaal pakket ter waarde van maar liefst 3 biljoen yuan in de pijplijn zat.

Een groeiend aantal strategen en fondsmanagers heeft de afgelopen dagen hun scepsis over de rally uitgesproken en gezegd dat Beijing zijn uitgavenbeloften met echt geld moet ondersteunen. Sommigen maken zich ook zorgen dat veel aandelen al overgewaardeerde niveaus hebben bereikt.

“Geen enkel verder beleid van de NDRC gisteren heeft de markt teleurgesteld”, zei Steven Leung, uitvoerend directeur bij UOB Kay Hian Hong Kong Ltd. “De volatiliteit zal waarschijnlijk aanhouden in het vierde kwartaal, maar de liquiditeit zal terugkomen, wacht op een terugval om in te springen, vooral van die buitenlandse instellingen die zeer onderwogen zijn in Groot-China.”

In het bedrijfsnieuws stuurde Alimentation Couche-Tard Inc. Seven & I Holdings Co. een nieuwe potentiële overnameprijs van ¥7 biljoen ($47,2 miljard), wat aantoont dat het Canadese bedrijf nog steeds probeert om overnamegesprekken te beginnen nadat het eerste bod werd afgewezen. De aandelen van het Japanse bedrijf stegen met maar liefst 12%.

Elders in Azië daalden de dollar- en obligatierendementen van Nieuw-Zeeland nadat de centrale bank van het land een verlaging van 50 basispunten op zijn benchmarkrente doorvoerde, terwijl de Reserve Bank of India de rente ongewijzigd liet. De RBI wijzigde zijn monetaire beleid naar neutraal, waardoor aandelen stegen. Zuid-Korea zal zich aansluiten bij de benchmarkobligatie-index van FTSE Russell, waarmee maanden van officiële campagnevoering en een revisie van de infrastructuur van de financiële markt worden afgesloten.

Verwachtingen voor Amerikaanse renteverlaging

Treasuries veranderden nauwelijks tijdens de Aziatische handel na een reeks verkopen in de voorgaande vier sessies, versterkt door de Amerikaanse banendata van vorige week die drukten op de verwachtingen van renteverlagingen. Nu inflatiedata later in de week worden verwacht, waren investeerders bezig met het analyseren van opmerkingen van functionarissen van de Federal Reserve.

Susan Collins, voorzitter van de Fed Bank of Boston, merkte op dat renteverlagingen voorzichtig en op data gebaseerd moeten zijn. Haar collega in Atlanta, Raphael Bostic, zei dat hoewel de inflatierisico’s zijn afgenomen, de bedreigingen voor de arbeidsmarkt zijn toegenomen, hoewel de economie nog steeds sterk is. Gouverneur Adriana Kugler zei dat ambtenaren zich moeten blijven richten op het terugbrengen van de inflatie naar het streefcijfer, met een “evenwichtige aanpak” die een vertraging van de werkgelegenheid voorkomt.

“De Amerikaanse data zijn niet zo sterk dat de bijdrage van de Fed aan de wereldwijde renteverlagingscyclus lijkt te eindigen,” zei Mark Haefele van UBS Global Wealth Management. “We blijven er daarom van overtuigd dat beleggers zich moeten positioneren voor lagere tarieven.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-drop-us-futures-decline-on-google/