Home » News » Chinese aandelen zien de sterkste koopwoede van hedgefondsen in meer dan vijf jaar – Goldman

Chinese aandelen zien de sterkste koopwoede van hedgefondsen in meer dan vijf jaar – Goldman

News Team

Hedgefondsen hebben een aanzienlijke stijging van de belangstelling voor Chinese aandelen laten zien en voerden vorige week in drie dagen tijd de grootste koopgolf in meer dan vijf jaar uit.

Volgens een klantnotitie van Goldman Sachs, ingezien door Reuters, vond deze golf van activiteit plaats tussen 23 en 25 januari, wat een opmerkelijke verschuiving markeerde in het sentiment van hedgefondsen ten opzichte van de Chinese markt.

Voorheen waren hedgefondsen overwegend bearish ten aanzien van Chinese aandelen en handhaafden ze gedurende acht van de afgelopen tien weken overwegend negatieve vooruitzichten.

Deze trend keerde de afgelopen week echter dramatisch, waarbij veel hedgefondsen regelrechte longposities innamen, waarbij ze gokten op een stijging van de aandelenkoersen, in plaats van alleen maar hun shortposities te sluiten.

De hernieuwde belangstelling voor Chinese aandelen sluit aan bij de geïntensiveerde inspanningen van Peking om het vertrouwen in de Chinese economie te vergroten, die het moeilijk heeft als gevolg van een crisis in de vastgoedsector en een trage groei.

Hedgefondsen trokken vooral de aandacht naar in de VS genoteerde aandelen van buitenlandse bedrijven, of American Depository Receipts (ADR’s), als primaire methode om in Chinese aandelen te beleggen. Deze voorkeur werd gevolgd door beleggingen in A-aandelen op het vasteland en in Hongkong genoteerde Chinese bedrijven, bekend als H-aandelen.

De beweging richting Chinese aandelen maakt deel uit van een bredere trend in de Aziatische opkomende markten, die hun grootste netto-aankoopactiviteit in meer dan vijf jaar hebben meegemaakt.

Binnen deze context kwam China in de week die eindigde op 25 januari naar voren als de meest netto gekochte markt, waarmee het zowel Taiwan als India voorbijstreefde.

De week voorafgaand aan 25 januari was getuige van een ongekende instroom van bijna 12 miljard dollar in Chinese aandelenfondsen, de grootste sinds 2015 en de op een na grootste in de geschiedenis, volgens Goldman Sachs en Bank of America.

Deze toestroom vond voornamelijk plaats via binnenlandse op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) in China.

Ondanks deze recente stijging van de belangstelling blijft de algehele positionering in Chinese aandelen voorzichtig, op het laagste niveau in vijf jaar voor zowel hedgefondsen als beleggingsfondsen.

Eind december vertoonden de historische beleggingen in beleggingsfondsen een allocatie van 5,5% naar China, het laagste in tien jaar. Niettemin handhaaft Goldman Sachs een “constructieve” houding ten aanzien van Chinese aandelen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-see-strongest-buying-frenzy-by-hedge-funds-in-over-5-years-goldman/