Home » News » CrowdStrike aandelen kelderen, rivalen springen, terwijl update ‘defect’ Microsoft-uitval veroorzaakt

CrowdStrike aandelen kelderen, rivalen springen, terwijl update ‘defect’ Microsoft-uitval veroorzaakt

News Team

De aandelen van CrowdStrike (CRWD) daalden vrijdag met 12% in de premarket-handel, terwijl die van zijn rivalen enorm stegen nadat het cyberbeveiligingsbedrijf zei dat een update-‘defect’ een wereldwijde storing in de clouddiensten van Microsoft (MSFT) veroorzaakte.

In een verklaring gaf CrowdStrike Chief Executive Officer (CEO) George Kurtz de schuld van de storing aan een “defect” in de update van het bedrijf van zijn Falcon-software. De storing had vrijdag gevolgen voor de diensten van luchtvaartmaatschappijen, banken en andere bedrijven wereldwijd.

“CrowdStrike werkt actief samen met klanten die getroffen zijn door een defect gevonden in een enkele inhoudsupdate voor Windows-hosts. Mac- en Linux-hosts worden niet beïnvloed”, zei Kurtz in een bericht op X. “Dit is geen beveiligingsincident of cyberaanval. Het probleem is geïdentificeerd, geïsoleerd en er is een oplossing geïmplementeerd.”

Aandelen van rivalen Palo Alto Networks, SentinelOne Surge

Investeerders kochten de rivalen van CrowdStrike toen de omvang van de schade als gevolg van de update van het cyberbeveiligingsbedrijf steeds bekender werd. Palo Alto Networks (PANW) steeg met 2,5%, terwijl SentinelOne (S) een uur voor de openingsbel met 7% steeg.

“Dit is een zwarte-ogen-moment voor CrowdStrike, en ik denk voor de cybersecuritysector”, vertelde Wedbush-analist Dan Ives in een interview aan CNBC . “Het grote probleem is de merkschade, omdat CrowdStrike tegenwoordig een begrip wordt, maar niet op een goede manier.”

“Ik denk niet dat dit het langetermijnverhaal (voor CrowdStrike) verandert, maar andere concurrenten – Palo Alto en anderen – zullen proberen hiervan te profiteren”, voegde hij eraan toe.

De CrowdStrike-aandelen waren in 2024 met 34% gestegen tot bijna $ 343,05 op donderdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/crowdstrike-stock-plunges-rivals-jump-as-update-defect-causes-microsoft-outage/