Home » News » De aandelen van Dave & Buster stijgen terwijl de markt gemengde resultaten laat zien

De aandelen van Dave & Buster stijgen terwijl de markt gemengde resultaten laat zien

14 November 2023 Door News Team

Dave & Buster’s Entertainment Inc. (NASDAQ:PLAY) zag de aandelenkoers stijgen naar $35,69, een bescheiden stijging van 0,9% vandaag, waarmee de lichte daling in de S&P 500 werd overtroffen en contrasteerde met gemengde bewegingen in andere belangrijke indices. Terwijl de S&P 500 met 0,08% daalde, steeg de Dow Jones Industrial Average met 0,16% en daalde de Nasdaq Composite Index met 0,22%.

De aandelen van de entertainment- en eetgelegenheid hebben de afgelopen maand een opmerkelijke opwaartse trend doorgemaakt, met een waarde van 6,25%. Deze prestatie overtrof niet alleen de stijging van 4,32% van de bredere detailhandel-groothandelsector, maar overtrof ook de stijging van 1,42% van de S&P 500 in dezelfde periode.

Beleggers kijken met bijzondere belangstelling naar het komende winstrapport van Dave & Buster’s vanwege verwachte cijfers die wijzen op een terugval ten opzichte van het voorgaande jaar. Er wordt verwacht dat de winst per aandeel (EPS) -$0,19 zal bedragen, wat een aanzienlijke daling zou betekenen ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal van vorig jaar. De omzetprognoses zijn eveneens gematigd en komen uit op $473,55 miljoen, iets lager dan de cijfers van vorig jaar.

Voor het volledige boekjaar verwachten analisten een winst van $2,85 per aandeel en een omzet van in totaal $2,24 miljard.

Ondanks deze uitdagende projecties bedraagt de toekomstige koers-winstverhouding (K/W) van Dave & Buster momenteel 12,4, wat een potentiële onderwaardering impliceert in vergelijking met de gemiddelde verwachte koers-winstverhouding in de sector van 19,84. Het bedrijf is gecategoriseerd binnen de sector Retail – Restaurants, die op basis van de Zacks Industry Rank een sterke positie bekleedt in de top 30% van alle sectoren.

Het recente analistensentiment lijkt echter niet optimistisch, aangezien Dave & Buster’s een Zacks-ranglijst van #4 (verkopen) heeft gekregen. Deze rangschikking weerspiegelt ongunstige bedrijfsvooruitzichten en duidt op voorzichtigheid, aangezien aandelen met een hoge rating van Zacks historisch gezien sinds 1988 een gemiddeld jaarlijks rendement van +25% hebben opgeleverd.

Terwijl beleggers en analisten uitkijken naar de financiële updates van Dave & Buster, zullen de marktreacties waarschijnlijk afhangen van de vraag of de komende winstcijfers de heersende verwachtingen en ranglijsten bevestigen of juist tarten.

InvestingPro-inzichten

De realtime gegevens en tips van InvestingPro bieden extra inzicht in de financiële prestaties en marktpositie van Dave & Buster. Volgens InvestingPro bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf momenteel 1530 miljoen USD, met een koers/winstverhouding van 12,17, iets lager dan de in het artikel genoemde Forward koers/winstverhouding. De omzet van het bedrijf over de afgelopen twaalf maanden vanaf het tweede kwartaal van 2024 bedroeg 2184,33 miljoen USD, wat een groei van 38,2% aangeeft.

Twee belangrijke ‘InvestingPro Tips’ om op te merken zijn: Ten eerste laat het bedrijf een hoge winstkwaliteit zien, waarbij de vrije kasstroom de nettowinst overtreft. Ten tweede heeft het management agressief aandelen teruggekocht, wat een teken kan zijn van vertrouwen in de toekomstige prestaties van het bedrijf. Het is echter vermeldenswaard dat acht analisten hun winsten voor de komende periode naar beneden hebben bijgesteld. Dit zou een van de redenen kunnen zijn waarom de aandelenkoersbewegingen behoorlijk volatiel zijn, zoals aangegeven door InvestingPro.

Voor een meer diepgaande analyse en aanvullende tips kunt u overwegen het productaanbod van InvestingPro te verkennen. Met in totaal 10 tips beschikbaar voor Dave & Buster’s, biedt InvestingPro waardevolle inzichten voor zowel investeerders als marktliefhebbers.

Source: https://buystocks.co.uk/news/dave-busters-stock-edges-up-as-market-shows-mixed-results/