Home » News » De Amerikaanse aandelenfutures gaan hoger nu er meer Fed-signalen zijn en er arbeidsgegevens beschikbaar zijn

De Amerikaanse aandelenfutures gaan hoger nu er meer Fed-signalen zijn en er arbeidsgegevens beschikbaar zijn

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures gingen woensdag hoger in door de feestdagen beïnvloede volumes, geholpen door gematigde opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve.

Om 06:00 ET (10:00 GMT) steeg de Dow Jones Futures met 65 punten, of 0,2%, de S&P 500 Futures klom 4 punten of 0,1%, en de Nasdaq 100 Futures steeg 20 punten, of 0,1%, hoger.

De belangrijkste Wall Street-indices zijn ingesteld op een verkorte handelsdag op woensdag, voorafgaand aan de Onafhankelijkheidsdag van donderdag, en boeken dinsdag sterke winsten nadat Powell enige vooruitgang had opgemerkt bij het afkoelen van de inflatie.

De brede S&P 500 steeg 0,6% en sloot voor het eerst boven de 5.500. De NASDAQ Composite steeg 0,8% en sloot op een recordniveau, en de blue-chip Dow Jones Industrial Average steeg 0,4%.

Fed-minuten, arbeidsgegevens in beeld

Fed-voorzitter Jerome Powell signaleerde enige vooruitgang bij het terugdringen van de inflatie, toen hij dinsdag op een forum van de Europese Centrale Bank in Portugal verscheen, hoewel hij waarschuwde dat de Fed nog steeds veel meer vertrouwen nodig heeft om de rente te gaan verlagen.

Beleggers zullen zich nu concentreren op de notulen van de Fed-vergadering in juni, die later in de sessie verschijnen. Dit was de bijeenkomst waarop de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel hield, maar haar voorspelling voor renteverlagingen in 2024 verlaagde, onder verwijzing naar zorgen over de hardnekkige inflatie.

Andere Fed-functionarissen zullen ook spreken, terwijl de New Yorkse Fed-president John Williams later op woensdag zal spreken.

De marktfocus ligt deze week ook op een hele reeks belangrijke arbeidsmarktgegevens, met name de niet-agrarische loongegevens van vrijdag. Maar daarvoor worden de salarisgegevens van ADP later woensdag verwacht, terwijl de dinsdag vrijgegeven vacaturegegevens van JOLT heter waren dan verwacht.

De kracht van de arbeidsmarkt is een andere belangrijke overweging voor de Fed bij het verlagen van de rente.

Paramount Mondiale pieken

Paramount Global (NASDAQ: PARA) steeg premarket met 9% nadat Reuters meldde dat de controlerende aandeelhouder van de filmstudio, National Amusements, een voorlopige fusieovereenkomst was aangegaan met Skydance Media.

First Foundation (NYSE: FFWM) daalde met meer dan 27% nadat het bedrijf een aandeleninvestering van $228 miljoen ontving van dochterondernemingen van Fortress Investment Group, Canyon Partners, Strategic Value Bank Partners, North Reef Capital en anderen, die sterk afgeprijsde aandelen in het bedrijf zullen kopen . De Wall Street Journal meldde ook dat de bank een grote blootstelling had aan commercieel onroerend goed.

De aandelen van Apple (NASDAQ: AAPL) daalden premarket met 0,3%, waarbij de iPhone-maker een waarnemersrol zou gaan spelen in het bestuur van ChatGPT-maker en kunstmatige intelligentie-lieveling OpenAI, volgens berichten in de media.

Ruwe olie stijgt nadat grote Amerikaanse voorraden zijn afgenomen.

De prijzen voor ruwe olie stegen woensdag, gestimuleerd door sectorgegevens waaruit bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie groter waren dan verwacht.

Om 06:00 ET werden de Amerikaanse futures op ruwe olie (WTI) 0,1% hoger verhandeld op $82,84 per vat, terwijl het Brent-contract 0,1% toevoegde tot $86,30 per vat.

Beide benchmarks waren tijdens de vorige sessie teruggevallen van hun hoogste niveau sinds eind april, vanwege afnemende zorgen dat de orkaan Beryl de productie in de Golf van Mexico zou ontwrichten.

Het American Petroleum Institute heeft dinsdag gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie in de week eindigend op 28 juni met iets meer dan 9 miljoen vaten zijn gedaald, veel meer dan verwacht.

De Energy Information Administration zal later in de sessie de officiële wekelijkse gegevens vrijgeven.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-edge-higher-with-more-fed-signals-labor-data-on-tap/