Home » News » De Nordstrom-aandelen stijgen voor de tweede dag te midden van gemengde sectorprestaties

De Nordstrom-aandelen stijgen voor de tweede dag te midden van gemengde sectorprestaties

News Team

Nordstrom Inc. (NYSE: JWN) zag de aandelenkoers voor de tweede dag op rij stijgen en sloot woensdag op $15,14 met een opmerkelijke stijging van 5,73%. De prestaties van de retailer vielen op in een over het algemeen optimistische aandelenmarkt, waar de S&P 500 Index en de Dow Jones Industrial Average bescheiden winsten boekten, met een stijging van respectievelijk 0,16% en 0,47%.

In het bredere retaillandschap lieten de concurrenten van Nordstrom gemengde resultaten zien. E-commercegigant Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) zag zijn aandelen met 1,78% dalen en sloot op $143,20. Walmart Inc. (NYSE:NYSE: WMT) kende daarentegen een positieve verschuiving, waarbij de aandelen met 1,27% stegen naar $169,78. Ondertussen kende Target Corp. (NYSE:NYSE: TGT) een aanzienlijke piek, waarbij de aandelen met 17,75% stegen om te eindigen op $130,46.

Het handelsvolume voor Nordstrom bereikte woensdag 9,2 miljoen aandelen, wat hoger is dan het gemiddelde handelsvolume over 50 dagen, wat een weerspiegeling is van de toegenomen interesse van beleggers in het bedrijf.

Terugkijkend eerder dit jaar tot 3 februari had Nordstrom zijn piek in 52 weken bereikt op $27,15 per aandeel, wat aangeeft dat de huidige prijs vanaf dat hoogtepunt nog steeds $12,01 achterblijft.

De aandelenbeweging voor Nordstrom vindt plaats in een dynamische periode voor retailaandelen, waarin beleggers de prestaties nauwlettend in de gaten houden als indicator van consumentengedrag en economische trends.

InvestingPro-inzichten

Uit gegevens van InvestingPro blijkt dat Nordstrom Inc. een marktkapitalisatie heeft van 2450 miljoen USD en een koers/winstverhouding van 75,93. Dit hoge winstmultiple geeft aan dat de aandelen van het bedrijf worden verhandeld tegen een prijs die aanzienlijk hoger is dan de winst per aandeel. Maar het is belangrijk om te bedenken dat analisten voorspellen dat het bedrijf dit jaar winstgevend zal zijn, wat overeenkomt met de InvestingPro Tip dat sterke winsten het management in staat moeten stellen de dividenduitkeringen voort te zetten. Vanaf het tweede kwartaal van 2024 bedroeg het dividendrendement van het bedrijf zelfs 5,02%.

Een andere opmerkelijke InvestingPro-tip is dat de aandelenkoersbewegingen van Nordstrom behoorlijk volatiel zijn. Dit blijkt duidelijk uit het totale koersrendement van het bedrijf over de afgelopen drie maanden, dat -21,44% bedroeg, maar over de afgelopen week een aanzienlijk rendement behaalde van 12,48%. Ondanks de volatiliteit bedraagt de reële waarde van het bedrijf volgens InvestingPro 20,42 USD, hoger dan de huidige slotkoers van $15,14.

Het is ook de moeite waard te vermelden dat de omzet van het bedrijf de afgelopen twaalf maanden vanaf het tweede kwartaal van 2024 in een versneld tempo is gedaald van -6,14%. Dit zou een potentiële zorg voor beleggers kunnen zijn. Voor meer diepgaande analyses en tips kunt u overwegen het InvestingPro-platform te verkennen, dat in totaal 10 extra tips voor Nordstrom Inc. biedt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nordstrom-shares-climb-for-a-second-day-amid-mixed-sector-performance/