Home » News » De olieprijzen stabiliseren nu de verstoringen in het transport over de Rode Zee afnemen

De olieprijzen stabiliseren nu de verstoringen in het transport over de Rode Zee afnemen

News Team

De olieprijzen stabiliseerden donderdag na een scherpe daling tijdens de vorige sessie, omdat de zorgen over scheepvaartverstoringen langs de Rode Zee-route afnamen, terwijl de spanningen in het Midden-Oosten bleven stijgen.

Brent-futures voor ruwe olie stegen met 10 cent, oftewel 0,1%, naar $79,75 per vat tegen 0424 GMT, terwijl Amerikaanse WTI-futures voor ruwe olie 5 cent lager handelden op $74,06 per vat. De prijzen daalden woensdag met bijna 2% toen grote rederijen terugkeerden naar de Rode Zee.

“De zorgen over de scheepvaart in de Rode Zee zijn afgenomen, maar aanhoudende zorgen over de spanningen in het Midden-Oosten, vooral over de betrokkenheid van Iran in de regio, maken het moeilijk om verder te verkopen”, zegt Hiroyuki Kikukawa, president van NS Trading, een onderdeel van Nissan. Effecten.

“De markt zal waarschijnlijk opnieuw de positieve kant proberen… misschien in het begin van het nieuwe jaar, ook op basis van de verwachtingen van een herstel van de vraag naar brandstof dankzij de monetaire versoepeling in de Verenigde Staten en de hogere vraag naar kerosine tijdens de winter op het noordelijk halfrond,” hij zei.

De Deense rederij Maersk zei dat het enkele tientallen containerschepen heeft gepland om de komende weken via het Suezkanaal en de Rode Zee te varen, nadat ze deze routes deze maand tijdelijk stopzetten na aanvallen van de door Jemen, door Iran gesteunde Houthi-militie.

Maar het vooruitzicht van een langdurige Israëlische militaire campagne in Gaza en de overloop van het conflict naar aanvallen op schepen in de Rode Zee blijven belangrijke aanjagers van het marktsentiment.

Israëlische troepen bestookten centraal Gaza woensdag te land, ter zee en door de lucht, een dag nadat de Israëlische stafchef, Herzi Halevi, tegen verslaggevers had gezegd dat de oorlog “vele maanden” zou duren.

Gegevens van de Amerikaanse overheid over brandstofvoorraden verschijnen donderdag, met een dag vertraging vanwege de kerstvakantie op maandag.

Uit gegevens van de industriegroep van het American Petroleum Institute bleek woensdag dat de aandelenkoersen voor ruwe olie in de week eindigend op 22 december met 1,84 miljoen vaten stegen, terwijl zeven door Reuters ondervraagde analisten een daling van 2,7 miljoen vaten voorspelden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/oil-prices-stabilise-as-red-sea-transport-disruptions-ease/