Home » News » De winsten van Tencent en Alibaba vormen de sleutel tot de China Tech Run van $44 miljard

De winsten van Tencent en Alibaba vormen de sleutel tot de China Tech Run van $44 miljard

15 November 2023 Door News Team

Nu de grote technologiebedrijven van het land deze week hun resultaten over het derde kwartaal beginnen te rapporteren, is de verwachting dat Tencent een sterke groei zal laten zien, gezien de kostenbesparingen en een vriendelijker regelgevingsklimaat voor gaming, waar ook concurrent NetEase Inc. Alibaba (NYSE: BABA) van profiteert. bleef lijden onder een bredere consumptievertraging die ook concurrent JD.com Inc. onder druk zette.

De sector heeft dit jaar beter gepresteerd dan de bredere Chinese aandelenmarkt, dankzij veerkrachtigere winsten die er een van de weinige lichtpuntjes in de tweede economie van de wereld van maakten. Het momentum kreeg deze maand opnieuw een impuls te midden van afkoelende weddenschappen op Amerikaanse renteverhogingen, waardoor de totale marktwaarde van bedrijven in de Hang Seng Tech Index met $44 miljard steeg.

“Internetwinsten waren de afgelopen twee kwartalen het lichtpuntje dankzij eerdere kostenbesparingen en relatief lage marktverwachtingen”, zegt Xiadong Bao, fondsmanager bij Edmond de Rothschild Asset Management in Parijs. “Het zal het sentiment zeker verder helpen verbeteren als ze beter dan verwachte resultaten blijven rapporteren en constructieve begeleiding blijven geven.”

De omzet van Tencent is in het kwartaal juli-september waarschijnlijk met 11% gestegen op jaarbasis, wat heeft geleid tot een sprong van 24% in de bedrijfswinst, voorspelt Morgan Stanley. De solide prestaties zijn deels toe te schrijven aan de stijgende gaming-inkomsten na de uitrol van twee nieuwe titels. Het in Shenzhen gevestigde bedrijf zal woensdag zijn resultaten bekendmaken.

Op dezelfde manier verwachten analisten dat de sterke vraag naar gaming de omzet van NetEase in het derde kwartaal met 12% zal verhogen, het snelste tempo in meer dan een jaar, zo blijkt uit door Bloomberg verzamelde gegevens. De winsten van het bedrijf met het hoofdkantoor in Hangzhou worden donderdag bekendgemaakt.

Er is opwaarts potentieel voor internetaandelen nu de neerwaartse aanpassingen van hun verkoopvooruitzichten waarschijnlijk ten einde lopen, schreef Goldman Sachs Group Inc.-strateeg Ronald Keung in een notitie. Een aanhoudend momentum voor de winstgroei en een gestabiliseerd regelgevingsklimaat met goedkeuring van nieuwe spellicenties zijn ook rugwind, voegde hij eraan toe.

De positionering van opties op Tencent suggereert dat handelaren de afgelopen twee weken hun bullish inzetten op de aandelen hebben opgevoerd. Uit door Bloomberg verzamelde gegevens blijkt dat de vraag naar zogenaamde out-of-the-money calls een grotere stijging registreert ten opzichte van puts.

Ter vergelijking: analisten blijven voorzichtig ten aanzien van e-commercereuzen als Alibaba en JD.com, nu de Chinese consument zijn portemonnee blijft aanscherpen in een verzwakkende economie. De bloedeloze vraag heeft de moordende concurrentie in de sector nog erger gemaakt.

Alibaba, waarvan de winst donderdag bekend wordt gemaakt, zal voor het kwartaal van september waarschijnlijk een omzetgroei van 8,2% rapporteren, nadat analisten hun schattingen de afgelopen maand hadden verlaagd. Rival JD.com zal naar verwachting woensdag een omzetgroei van iets meer dan 1% voor de periode rapporteren.

“Beleggers verwachten matige cijfers van Alibaba en JD.com, omdat het niet alleen een zwak China-consumptieverhaal is, maar ook een intensievere sectorconcurrentie van bedrijven als PDD en Kuaishou”, zegt Vey-Sern Ling, directeur van Union Bancaire Privee. “Maar bij de huidige waarderingen zie ik geen van beide bedrijven lager handelen. Het betekent alleen dat het langer zal duren voordat de aandelenkoers zich herstelt.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/tencent-alibaba-earnings-hold-key-to-44-billion-china-tech-run/