Home » News » Diversified Energy verkoopt USD 40 miljoen aan niet-kernactiva

Diversified Energy verkoopt USD 40 miljoen aan niet-kernactiva

28 June 2023 Door News Team

Diversified Energy Co PLC zei woensdag dat het zijn liquiditeit heeft vergroot met de afstoting van ongeveer USD 40 miljoen aan niet-geëxploiteerde activa.

Het in Alabama, VS gevestigde olie- en gasproductiebedrijf zei dat de activa ongeveer 200 netto, niet-geëxploiteerde putten omvatten die ongeveer 3 miljoen vaten olie-equivalent per dag produceren.

De bruto vergoeding van USD 40 miljoen is ongeveer vier keer de cashflow-veelvoud in de komende twaalf maanden en omvat ongeveer 85.000 geassocieerde netto acres in Oklahoma en Texas.

Naast het vergroten van de liquiditeit, zei het bedrijf dat de transactie aantoont dat het in staat is geld te verdienen met niet-kernactiva. Het sluit ook aan bij zijn strategische focus op ‘bewezen-ontwikkelde-producerende’ eigendommen, die profiteren van regionale schaal, verticale integratie en slimmer vermogensbeheer.

“Door deze activa te verkopen met hogere bedrijfskosten dan die we exploiteren, kunnen we onze operationele leasekosten voor Central Region verder verlagen en de operationele marges verbeteren”, aldus CEO Rusty Hutson.

Aandelen in Diversified Energy stegen woensdagochtend met 1,9% tot 86,35 pence elk in Londen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/diversified-energy-sells-off-usd40-million-of-non-core-assets/