Home » News » Eros International-aandelen dalen met 20%

Eros International-aandelen dalen met 20%

23 June 2023 Door News Team

De aandelen van Eros International Media Ltd daalden vrijdag scherp met bijna 20 procent nadat SEBI het media- en entertainmentbedrijf, zijn promotors, MD Sunil Arjan Lulla en CEO Pradeep Kumar Dwivedi van de effectenmarkten had geweerd in een zaak met betrekking tot de mogelijke omleiding van fondsen.

Het aandeel daalde met 19,96 procent tot ₹ 21,08 op de BSE.

Bij de NSE daalden de aandelen van het bedrijf met 19,92 procent tot ₹ 21,10 per stuk na een zwakke opening.

Bovendien is het Lulla en Dwivedi verboden om de functie van directeur of belangrijk leidinggevend personeel in een beursgenoteerde onderneming, inclusief Eros International of haar dochterondernemingen, te bekleden tot nader order, volgens SEBI’s tussentijdse bevel op donderdag.

Afgezien van Eros International en zijn twee senior executives, zijn ook twee promotor-entiteiten Eros Worldwide FZ LLC en Eros Digital Private Ltd aan banden gelegd door de marktregulator.

Verder heeft de toezichthouder BSE opgedragen een forensisch auditor aan te stellen om de boekhouding van drie BSE-genoteerde bedrijven te onderzoeken — Thinkink Picturez Ltd, Mediaone Global Entertainment Ltd en Spicy Entertainment and Media Ltd — die op het eerste gezicht optraden als doorgeefluiken in de vermeende verduistering van fondsen door Eros.

De forensisch auditor legt de melding binnen drie maanden voor aan de centrale.

In zijn bestelling van 53 pagina’s ontdekte SEBI op het eerste gezicht dat de boekhouding van het bedrijf overdreven was en geen getrouw beeld geeft van zijn financiële gezondheid.

“De transacties tussen de ‘inhoudsvoorschot-entiteiten’ en de ‘handelsvorderingsentiteiten’ verhogen de mogelijkheid dat Eros International geld in omloop bracht waarbij bedragen die werden overgemaakt als inhoudsvoorschotten vervolgens als inkomsten werden erkend door het via handelsvorderingsentiteiten te leiden,” zei SEBI.

Source: https://buystocks.co.uk/news/eros-international-shares-tumble-20/