Home » News » Europese aandelen breiden het herstel uit nu de winsten centraal staan.

Europese aandelen breiden het herstel uit nu de winsten centraal staan.

News Team

Europese aandelen zetten hun herstel voort, terwijl beleggers zich voorbereidden op een stortvloed aan winsten deze week en de laatste Amerikaanse verkiezingsontwikkelingen in de gaten hielden.

De Stoxx Europe 600-index steeg 0,4%. De benchmark heeft een herstel laten zien na de daling van vorige week, de grootste sinds oktober.

Mijnbouw- en chemische aandelen bleven achter, terwijl technologieaandelen een outperformance lieten zien, gestimuleerd door de plotselinge sprong van de Nasdaq en nieuwe winsten. SAP SE steeg met 6,9% nadat het Duitse softwarebedrijf een stijging van de omzetgroei uit de cloud rapporteerde, gestimuleerd door de vraag naar kunstmatige intelligentie. Logitech International SA won maar liefst 4,9% nadat de Zwitserse fabrikant van computeraccessoires resultaten boekte die boven verwachting waren.

“We staan nu midden in het winstseizoen en dat zal de handel deze week domineren”, zegt Andrea Tueni, hoofd verkoophandel bij Saxo Banque France.

Naast de stijgende winsten deze week zullen beleggers de Franse luxegigant LVMH en Alphabet in de VS nauwlettend in de gaten houden, aldus Tueni. Beide bedrijven melden dit dinsdag na de afsluiting.

Daarentegen daalden de aandelen van Porsche AG met 4% nadat de autofabrikant zijn omzetverwachting voor het hele jaar had verlaagd. Het Franse Edenred presteerde het slechtst in de Stoxx 600 en daalde met maar liefst 10% naar het laagste intraday-niveau sinds maart 2022.

De Europese aandelen zijn nu klaar voor winst in juli, nadat de onzekerheid in verband met de Franse algemene verkiezingen en de veerkracht van de economie van de eurozone de aandelen in juni lager deden uitvallen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-extend-rebound-as-earnings-take-center-stage/