Home » News » Europese aandelen sluiten hoger terwijl de Duitse DAX een recordhoogte bereikt; Tui omhoog 14%

Europese aandelen sluiten hoger terwijl de Duitse DAX een recordhoogte bereikt; Tui omhoog 14%

News Team

De Europese markten sloten woensdag hoger en herstelden zich van de gemengde handel eerder deze week.

De regionale Stoxx 600-index steeg tegen het slot met 0,6%, waarbij mijnbouwaandelen een scherpe ommekeer kenden en 1,6% stegen. Auto’s stegen ook met 2,2%, terwijl olie- en gasaandelen met 0,9% daalden.

De Duitse blue chip DAX-index noteerde iets hoger, waarmee het recordniveau van dinsdag werd verlengd.

Reisgroep Tui leidde de individuele aandelenwinsten, met een stijging van 14%, omdat beleggers de scherpe stijging van de jaarwinst en de nieuwe voorspelling voor een bedrijfswinst van minstens 25% in 2024 inschatten.

De detailhandelsaandelen daalden toen H&M met 1,8% daalde nadat analisten van Deutsche Bank het aandeel hadden verlaagd van ‘hold’ naar ‘sell’.

Nokia bleef lijden en daalde met 6% na het nieuws dat de Amerikaanse telecomgigant AT&T met Ericsson gaat samenwerken bij de uitrol van een draadloos netwerk van de volgende generatie

Het positieve momentum werd elders van de ene op de andere dag waargenomen. De markten in Azië en de Stille Oceaan herstelden zich in de hele regio, na een brede uitverkoop op dinsdag. Ondertussen werden de Amerikaanse aandelen woensdag positief in de ochtendhandel, nadat de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average dinsdag voor een tweede dag daalden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-close-higher-as-germanys-dax-extends-record-high-tui-up-14/