Home » News » Evercore ISI ziet nog eens 10% nadeel in Tesla-aandelen

Evercore ISI ziet nog eens 10% nadeel in Tesla-aandelen

23 January 2024 Door News Team

Evercore ISI verwacht dat Tesla (NASDAQ: TSLA) een winst per aandeel over het vierde kwartaal van ongeveer $0,70 zal rapporteren, in lijn met de consensusschattingen en de koopverwachtingen. De brutomarge van het bedrijf zal naar verwachting echter in lijn of iets onder de consensus liggen en rond de 16,3% liggen, vergeleken met de consensusmarge van 16,5-17% exclusief kredieten. Dit wordt toegeschreven aan kortingen op bestaande Amerikaanse voorraden, prijsverlagingen in de VS in oktober en de lancering in Connecticut, die naar verwachting een negatieve invloed zullen blijven hebben op de financiële prestaties, ondanks een stijging van de productie en verkoop op kwartaalbasis.

Vooruitkijkend naar het fiscale jaar 2024 verwacht Evercore ISI een “meer bescheiden toon” in zijn vooruitzichten voor Tesla. Er wordt verwacht dat het eerste kwartaal van de autofabrikant een daling op kwartaalbasis zal zien in eenheden en brutomarge, met een geschatte winst per aandeel van ongeveer $0,60.

De verwachting is dat de volumes voor het hele jaar rond de 2,2 miljoen eenheden zullen liggen, wat een stijging van 22% op jaarbasis weerspiegelt. Er bestaat echter scepsis onder analisten over het vermogen van Tesla om dit cijfer te bereiken zonder voortdurende druk op de gemiddelde verkoopprijzen.

Tesla wordt geïdentificeerd als de zwakste onder de Magnificent 7, en Evercore ISI voorspelt dat het bedrijf te maken zal blijven krijgen met negatieve WPA-herzieningen, wat een risico van 15-20% inhoudt voor de consensusschattingen voor de jaren 2024 tot 2026. Dit zal naar verwachting een neerwaartse druk uitoefenen op de winstcijfers. het aandeel, wat mogelijk kan leiden tot een neerwaartse druk van 10% op de huidige waardering van het aandeel.

Evercore ISI suggereert dat $160-180 het niveau is waarop waarderingsgevoelige long-only beleggers zouden kunnen overwegen om in Tesla’s Model 2-verhaal uit 2026 te stappen.

De aandelen van TSLA zijn dinsdagochtend in de voorbeurshandel met 0,16% gestegen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/evercore-isi-sees-a-further-10-downside-in-tesla-stock/