Home » News » FedEx-aandelen dalen omdat de zwakke vraag de resultaten en vooruitzichten schaadt; analisten blijven positief

FedEx-aandelen dalen omdat de zwakke vraag de resultaten en vooruitzichten schaadt; analisten blijven positief

21 June 2023 Door News Team

FedEx rapporteerde gemengde fiscale resultaten over het vierde kwartaal omdat de winst beter was, maar de omzet bleef achter bij de schattingen van Wall Street door de aanhoudende zwakte van de vraag en stijgende kosten.

De aandelen van FedEx Corporation (NYSE:FDX) daalden met bijna 3% in de pre-open woensdaghandel na het rapport.

FedEx rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van $ 4,94 op een omzet van $ 21,90 miljard. Analisten gepolst door Capital IQ verwachtten een winst per aandeel van $ 3,97 bij een omzet van $ 22,59 miljard.

Het bedrijf schreef de gemengde kwartaalresultaten toe aan de aanhoudende “zwakte van de vraag en kosteninflatie”, aangezien de bedrijfsmarge daalde van 8,9% een jaar eerder naar 6,9%.

Vooruitkijkend naar 2024, leidde het bedrijf de winst per aandeel van $ 15,00 tot $ 17,00, vóór de boekhoudkundige aanpassingen van de MTM-pensioenplannen en van $ 16,50 tot $ 18,50 erna, vergeleken met schattingen van $ 14,87. De omzetgroei van jaar tot jaar werd geleid op een vlak tot laag eencijferig percentage.

Voor fiscaal 2024 verwacht FedEx $ 2,0 miljard aan aandelen terug te kopen. Het totale aantal teruggekochte aandelen tijdens het boekjaar 2023 bedroeg meer dan 9 miljoen aandelen of 4% van de uitstaande aandelen aan het begin van het jaar, aldus het bedrijf.

FedEx prees de voortgang van zijn ommekeerinspanningen, gericht op $ 1,8 miljard aan kostenbesparingen voor 2024, aangezien de grondoperaties en het personeel in Canada naar verwachting vanaf april 2024 zullen overstappen naar Federal Express Canada.

FedEx zei ook dat CFO Mike Lenz eind juli met pensioen gaat.

BofA-analisten verlaagden het koersdoel op FedEx met $ 5 tot $ 290 per aandeel, maar behouden de Buy-rating voor het aandeel.

“De Ground-volumes vertoonden vroege vooruitgang en daalden, maar de marges verbeterden in 2H23, de eerste keer dat het dat in zijn geschiedenis behaalde”, aldus de analisten.

Citi-analisten herhaalden ook een koopadvies op FDX-aandelen en zeiden:

“Hoewel we denken dat investeerders enigszins teleurgesteld zullen zijn in de gids, stellen we vast dat het aanzienlijke tegenwind voor Express veroorzaakt door de zwakte van de internationale rente, wat geloofwaardigheid (en potentieel voordeel) toevoegt, en in combinatie met een goede F4Q, denken we dat de reactie getemperd zal zijn. CFO De pensionering van Mike Lenz wordt waarschijnlijk positief beoordeeld, wat de druk op de aandelen verder tempert.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/fedex-shares-fall-as-demand-weakness-hurts-results-outlook-analysts-remain-positive/