Home » News » First Republic-aandelen slippen op rapport van kopers voor nieuwe aandelen

First Republic-aandelen slippen op rapport van kopers voor nieuwe aandelen

26 April 2023 Door News Team

De aandelen van de First Republic Bank zakten ineen na een bericht dat adviseurs potentiële kopers van nieuwe aandelen op een rij hebben gezet als onderdeel van een reddingsplan voor de belegerde geldschieter.

Adviseurs zullen proberen grote Amerikaanse banken die First Republic al een keer hebben gered over te halen om obligaties van het in San Francisco gevestigde bedrijf te kopen tegen boven de markttarieven voor een totaal verlies van een paar miljard dollar, minder dan de kosten van de Federal Deposit Insurance Corp. geassocieerd met een mislukking van de Eerste Republiek, meldde CNBC woensdag. Als onderdeel van dat plan hebben de adviseurs al mogelijke kopers voor nieuwe aandelen op een rijtje gezet, zei CNBC, daarbij verwijzend naar bronnen die het niet identificeerde.

First Republic-aandelen daalden 12% om 8:24 uur tijdens de vroege handel in New York. Ze waren dit jaar tot en met dinsdag met 93% gedaald.

Een vertegenwoordiger van First Republic reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Bloomberg News.

Vorige maand voorkwam First Republic een mogelijke ineenstorting nadat een groep van 11 grotere financiële firma’s ermee instemde om samen $ 30 miljard aan deposito’s bij de geldschieter te parkeren. JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc. en Wells Fargo & Co. droegen elk $ 5 miljard aan onverzekerde deposito’s bij, terwijl andere banken kleinere bedragen stortten als onderdeel van een plan dat samen met Amerikaanse toezichthouders was opgesteld.

Bron: https://buystocks.co.uk/news/first-republic-shares-slip-on-report-of-buyers-for-new-stock/