Home » News » Fox Corporation verliest $ 962 miljoen aan marktwaarde na de aankondiging dat Tucker Carlson het nieuwsnetwerk verlaat

Fox Corporation verliest $ 962 miljoen aan marktwaarde na de aankondiging dat Tucker Carlson het nieuwsnetwerk verlaat

News Team

Het aandeel Fox Corporation daalde maandag met maar liefst 5% en wist $ 962 miljoen aan marktwaarde uit nadat was aangekondigd dat Fox News Media afscheid had genomen van gastheer Tucker Carlson.

Klasse A-aandelen van het mediabedrijf herstelden zich licht en werden verhandeld tegen $ 32,65, een daling van bijna 3% om 13:32 uur ET.

De splitsing tussen Carlson en Fox News komt slechts een week nadat het bedrijf een rechtszaak wegens laster met Dominion Voting Systems voor $ 787,5 miljoen schikte vanwege de verspreiding van verkeerde informatie door het netwerk met betrekking tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 en ongegronde claims van verkiezingsfraude.

Carlson is al lang een van de meest populaire presentatoren bij Fox News, waarbij de show van 20.00 uur van de conservatieve talkshowpersoonlijkheid consequent de meest bekeken nieuwsshow op kabeltelevisie is.

“FOX News Media en Tucker Carlson zijn overeengekomen om uit elkaar te gaan”, aldus Fox News in een verklaring . “We danken hem voor zijn diensten aan het netwerk als host en daarvoor als bijdrager.”

Het bedrijf zei dat het het uur van 20.00 uur zou vullen met een rotatie van Fox News-persoonlijkheden totdat het een nieuwe presentator zou benoemen.

Bron: https://buystocks.co.uk/news/fox-corporation-sheds-962-million-in-market-value-after-announcing-tucker-carlson-is-leaving-the-news-network/