Home » News » FTSE 100 breekt achtdaagse winning streak terwijl de inflatie aanhoudt

FTSE 100 breekt achtdaagse winning streak terwijl de inflatie aanhoudt

20 April 2023 Door News Team

19 april (Reuters) – De Britse FTSE 100 eindigde woensdag lager en brak zijn langste zegereeks in ongeveer 29 maanden, aangezien de consumenteninflatie in de dubbele cijfers bleef. beleid ontmoeten.

Uit gegevens bleek dat Groot-Brittannië nu het hoogste percentage van de consumentenprijsinflatie van West-Europa heeft, met prijzen voor voedsel en niet-alcoholische dranken die in maart 19,1% hoger waren dan een jaar eerder – de grootste stijging sinds augustus 1977.

“Ze (BoE) zullen agressief zijn, maar als het erop aan komt, zullen ze waarschijnlijk gevoeliger zijn voor zorgen over recessie dan zorgen over inflatie”, zegt James Baxter, oprichter van Tideway Wealth.

Traders zien nu een kans van 98,2% op een verhoging van 25 basispunten in mei, met een piek in de rente in november.

De blue-chip FTSE 100 (.FTSE) sloot 0,1% lager, terwijl de mid-cap FTSE 250 (.FTMC) 0,5% daalde.

Maar tegen de trend in, ging de voedings-, dranken- en tabakssector (.FTUB4510) 1,7% vooruit, op de hielen van kleverige inflatiecijfers.

“Bedrijven die inflatie kunnen doorrekenen in prijzen en geen losgeld hoeven te betalen, zullen het goed doen in een stijgende inflatiemarkt”, voegde Baxter eraan toe.

Energieaandelen (.FTNMX601010) daalden met 0,9% en waren de grootste rem op de grondstoffenzware FTSE 100, die de zwakte van de prijzen voor ruwe olie volgden.

De FTSE 100 klokte dinsdag zijn langste winning streak sinds december 2020, maar tekenen van aanhoudende inflatie in een stagnerende economie hebben het beleggerssentiment aangetast.

Wat de aandelen betreft, zei Antofagasta (ANTO.L) dat de koperproductie in het kwartaal van maart daalde ten opzichte van de voorgaande drie maanden als gevolg van de lagere beschikbaarheid van water en verminderde ertskwaliteiten, waardoor de aandelen van de mijnwerker 1,4% lager werden.

Collega-mijnbouwer Glencore (GLEN.L) verloor 0,7% nadat het de aandeelhouders van Teck Resources (TECKb.TO) had verteld dat het bereid was zijn overnamebod te verzachten.

De industriële mijnwerkerssector (.FTNMX551020) met Antofagasta en Glencore daalde met 1%.

Liontrust Asset Management Plc (LIO.L) daalde met 6,9% toen de vermogensbeheerder een aanzienlijke netto-uitstroom op kwartaalbasis rapporteerde.

Bron: https://buystocks.co.uk/news/ftse-100-snaps-eight-day-winning-streak-as-inflation-clings-on/