Home » News » Futures stijgen door hogere kansen op overwinning van Trump na schietpartij.

Futures stijgen door hogere kansen op overwinning van Trump na schietpartij.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen maandag nadat de kans groter was dat presidentskandidaat Donald Trump een tweede termijn zou winnen nadat hij een moordaanslag had overleefd. Tegelijkertijd bleef de hoop op een renteverlaging het sentiment positief beïnvloeden.

Onder Trump verwachten de markten een agressief handelsbeleid en een lossere regelgeving over kwesties als klimaatverandering en cryptocurrency.

Online goksite PredictIt toonde weddenschappen op een verkiezingsoverwinning voor Trump op 67 cent, vergeleken met de 60 cent van vrijdag, met Joe Biden op 28 cent.

“Trump als president is waarschijnlijk positief qua risico… we zouden de futures op de S&P 500 en de USD vandaag hoger moeten zien stijgen”, zegt Chris Weston, hoofd onderzoek bij Pepperstone.

De rente op de dollar en sommige staatsobligaties steeg maandag.

“Het is de belofte van het dereguleren van Amerikaanse industrieën die de grote aandelenmarkt zou moeten zijn.”

De aan Trump gekoppelde aandelen stegen enorm in de premarket-handel. Trump Media & Technology Group was een van de meest actief verhandelde aandelen en steeg met 48,8%, terwijl softwarebedrijf Phunware en videodeelplatform Rumble met respectievelijk 39,6% en 10,9% stegen.

Crypto-aandelen stegen ook toen bitcoin naar een hoogste punt in twee weken steeg. Coinbase Global, Marathon Digital holdings en Riot Platforms gingen elk met ongeveer 6% vooruit.

Andere aandelen die naar verwachting zullen profiteren van de tweede termijn van Trump stegen eveneens, waarbij Gunmaker Smith & Wesson en gevangenisexploitant GEO Group respectievelijk 4,1% en 8,2% wonnen.

De winsten volgden op de sterke rally van vrijdag toen de Dow Jones en de S&P 500 intraday-recordhoogten bereikten, nadat investeerders hun weddenschappen op een renteverlaging in september verhoogden na koeler dan verwachte inflatiecijfers.

Futures die de Russell 2000 volgden, stegen met 1,1%. De small-capindex, die dit jaar ernstig achterbleef bij de Nasdaq en de S&P 500, beleefde vrijdag zijn beste week sinds november.

Handelaren zien nu een kans van 94% op een renteverlaging van 25 basispunten in september, waarbij twee verlagingen voor 2024 worden ingeprijsd. De laatste reeks economische projecties van de Fed lieten dit jaar slechts één renteverlaging zien.

Nu het kwartaalcijfersseizoen voor bedrijfswinsten deze week op gang komt, valt het nog te bezien of megacaps hun hoge waarderingen kunnen rechtvaardigen.

De winst van Goldman Sachs in het tweede kwartaal is meer dan verdubbeld. De aandelen van de kredietverstrekker waren echter schokkerig na aanvankelijke winsten.

Dit komt nadat enkele grote banken vrijdag rapporteerden over een gezondere dealpijplijn en hogere investment banking-activiteiten, maar ook enkele redenen voor voorzichtigheid noemden.

De commentaren van Fed-voorzitter Jerome Powell en San Francisco Fed-president Mary Daly, die later op maandag worden verwacht, zullen worden geanalyseerd op aanwijzingen over hun beoordeling van de inflatiegegevens van vorige week.

Om 07.30 uur ET stegen de Dow e-minis met 244 punten, oftewel 0,61%, de S&P 500 e-minis stegen met 28,25 punten, of 0,5%, en de Nasdaq 100 e-minis stegen met 121,25 punten, of 0,59%.

Apple (AAPL) steeg met 2% nadat Morgan Stanley de aandelen van de iPhone-maker aan zijn lijst met ‘topkeuzes’ had toegevoegd, terwijl Tesla met 4% steeg.

BlackRock steeg met 1,1% nadat de activa van ‘s werelds grootste geldbeheerder een recordhoogte bereikten en de winst in het tweede kwartaal met 9% groeide.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-rise-on-higher-odds-of-trump-victory-after-shooting/