Home » News » Goudprijs versoepelt de Amerikaanse schuldlimietovereenkomst, weddenschappen op renteverhoging door de Fed

Goudprijs versoepelt de Amerikaanse schuldlimietovereenkomst, weddenschappen op renteverhoging door de Fed

29 May 2023 Door News Team

De goudprijs daalde maandag nadat een voorlopige deal die in het weekend werd afgesloten om het Amerikaanse schuldenplafond op te schorten, in combinatie met kriebels rond hogere rentetarieven voor langere tijd, de vraag naar het niet-renderende metaal dempte.

Spotgoud daalde met 0,1% tot $ 1.945,11 per ounce om 0442 GMT en zweefde in de buurt van de dieptepunten van twee maanden die op vrijdag werden bereikt. De Amerikaanse goudfutures waren lusteloos op $ 1.944,30.

De Amerikaanse president Joe Biden schaadde zondag de aantrekkingskracht van goud als veilige haven en zei dat hij een begrotingsovereenkomst had gesloten met House Speaker Kevin McCarthy om het schuldenplafond van $ 31,4 biljoen op te schorten tot 1 januari 2025 en dat de deal klaar was om te verhuizen naar Congres voor een stemming.

Ondertussen toonden gegevens van vrijdag aan dat de Amerikaanse consumentenbestedingen in april meer stegen dan verwacht en dat de inflatie versnelde.

Het rapport verhoogde de kans op een verhoging van 25 basispunten door de Amerikaanse centrale bank in juni tot 63% en dat de tarieven de rest van het jaar daar blijven, volgens de CME FedWatch-tool.

Goudprijs wint

“Het feit dat de kans op een verhoging iets meer dan een week geleden slechts 17,4% bedroeg, laat zien hoe verwachtingen voor een Fed-pauze zijn losgelaten, waardoor de Amerikaanse dollar voor een derde week steeg en de goudprijs werd gedrukt”, aldus City Index senior. aldus marktanalist Matt Simpson.

Goud, dat zelf geen rendement biedt, raakt vaak uit de gratie bij beleggers als de rente stijgt.

Een stevigere dollarindex maakte edelmetalen duurder voor buitenlandse kopers, terwijl Aziatische aandelen stegen toen de deal om het schuldenplafond van de Amerikaanse regering op te schorten een einde maakte aan een langdurige patstelling.

Volgens technisch analist Wang Tao van Reuters zal goud naar verwachting een steunpunt doorbreken bij $1.938 en in het bereik van $1.919-$1.929 vallen.

Spotzilver daalde met 0,5% tot $23,20 per ounce, platina steeg 0,1% tot $1.023,64 en palladium steeg met 0,6% tot $1.431,90.

De handel met de Verenigde Staten zal waarschijnlijk schaars zijn en veel markten in Europa zijn maandag gesloten vanwege een feestdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/gold-prices-ease-on-us-debt-limit-deal-fed-rate-hike-bets/