Home » News » Het aandeel Smart Metering Systems stijgt enorm na een overnamebod van GBP1 miljard

Het aandeel Smart Metering Systems stijgt enorm na een overnamebod van GBP1 miljard

News Team

Smart Metering Systems PLC zei donderdag dat het overeenstemming heeft bereikt over de voorwaarden van een private equity-overname in contanten, die de waarde op ongeveer GBP1,4 miljard schat.

SMS zei dat elk van zijn aandeelhouders recht heeft op 955p in contanten per aandeel, onder de voorwaarden van de overname. Het bod waardeert het gehele aandelenkapitaal van het bedrijf op ongeveer GBP1,3 miljard, wat volgens SMS een ondernemingswaarde van ongeveer GBP1,4 miljard impliceert.

De aandelen van de in Glasgow gevestigde leverancier van nutsvoorzieningen, slimme meters en energiebeheer stegen donderdagochtend in Londen met 41% naar 958,00p.

Aandeelhouders zullen nog steeds recht hebben op het ontvangen en behouden van het tweede interim-dividend van 8,32p per aandeel, dat SMS medio september bekendmaakte.

Het overnamebod is afkomstig van verschillende fondsen die worden geadviseerd door de Amerikaanse wereldwijde investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co LP en haar dochterondernemingen. KKR zal, aldus Smart Metering, grotendeels in de overname investeren via zijn fonds van 17 miljard dollar, KKR Global Infrastructure Investors IV, dat zich richt op investeringen in kritieke infrastructuur met een lage volatiliteit en sterke neerwaartse bescherming.

“Het aanbod van KKR erkent de kracht en veerkracht van ons model en zal ervoor zorgen dat SMS over het nodige kapitaal beschikt om zijn volledige groeipotentieel te versnellen en te ontsluiten”, aldus Tim Mortlock, CEO van SMS.

Source: https://buystocks.co.uk/news/smart-metering-systems-stock-soars-on-gbp1-billion-takeover-offer/