Home » News » Het Chinese AI-bedrijf SenseTime ontkent de bewering van onderzoeksbureau Grizzly dat het zijn inkomsten heeft opgeblazen

Het Chinese AI-bedrijf SenseTime ontkent de bewering van onderzoeksbureau Grizzly dat het zijn inkomsten heeft opgeblazen

News Team

SenseTime, een groot Chinees bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie, heeft beweringen van een onderzoeksbedrijf afgewezen dat het zijn inkomsten ten onrechte heeft verhoogd.

“(SenseTime) is van mening dat het rapport ongefundeerd is en ongegronde beschuldigingen en misleidende conclusies en interpretaties bevat”, zei het bedrijf dinsdag in een bericht aan de beurs van Hong Kong, nadat de aandelen met meer dan 9% waren gedaald na de publicatie van het rapport door de shortseller. Grizzly Research LLC.

“Het toont ook een gebrek aan inzicht in het bedrijfsmodel en de financiële rapportagestructuur van het bedrijf, en een gebrek aan grondige lezing van de openbare documenten van het bedrijf”, aldus SenseTime.

Het bedrijf zei dat het de beschuldigingen aan het beoordelen was en “overwoog wat de juiste handelwijze was om de belangen van alle aandeelhouders te beschermen.”

SenseTime staat bekend om zijn gezichtsherkenningstechnologie. In augustus lanceerde het een chatbot in ChatGPT-stijl voor het publiek.

Grizzly’s rapport beweert dat SenseTime inkomstenverzinsels gebruikt om zijn verkoopgegevens te vergroten. Het zei ook dat SenseTime controle had over verschillende entiteiten die het niet op de balans heeft vermeld, wat erop wijst dat het beursgenoteerde bedrijf niet zo transparant is over zijn activiteiten als zou moeten.

In zijn verklaring antwoordde SenseTime ook dat Grizzly zijn bedrijfsmodel niet begreep.

Rapporten van short selling-onderzoeksbureaus zoals Grizzly richten zich meestal op corruptie of fraude in de zakenwereld, zoals boekhoudkundige onregelmatigheden en slechte actoren in het management. De shortsellers doen ‘short’-weddenschappen op deze doelen, waardoor ze geld kunnen verdienen als hun aandelenkoersen dalen.

De in Hong Kong verhandelde aandelen van SenseTime daalden dinsdag vroeg maar liefst 9,7%, maar herstelden wat verloren terrein en handelden tegen de middag 6,3% lager.

SenseTime werd in 2019 door de Amerikaanse regering op de zwarte lijst gezet vanwege beschuldigingen dat de gezichtsherkenningstechnologie ervan zou zijn gebruikt om leden van de overwegend islamitische Oeigoerse minderheid in de noordwestelijke regio Xinjiang in China te onderdrukken.

In juli verlaagde Alibaba (NYSE: BABA), een van de prominente financiers, zijn belang in SenseTime van 5,29% naar 3,15%. De Japanse SoftBank Group, ook een SenseTime-financier, heeft ook aanzienlijke belangen in het bedrijf verkocht.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-ai-firm-sensetime-denies-research-firm-grizzlys-claim-it-inflated-its-revenue/